2024.04.24, Szerda
Átadták a Laterex munkájával újjászületett budai ferences intézményeket
Fotók: LATEREX Építő Zrt.; MTI

Átadták a Laterex munkájával újjászületett budai ferences intézményeket

magyarepitok.hu, MTI

2022.11.11. 18:27 - Bíró Beáta

A pasaréti Testvérkék Ferences Óvoda és a vele egy komplexumot alkotó Gondviselés Háza Gondozási Központ egyszerre ad helyet kicsiknek és időseknek.

Hirdetés

Birtokba vehetik a kicsik és az idősek Budapest egyik legpatinásabb környezetében, a második kerület pasaréti térségében megújult ferences ingatlanokat. A most átadott Testvérkék Ferences Óvoda és a vele egy komplexumot alkotó Gondviselés Háza Gondozási Központ felújítása és kibővítése 1,1 milliárd forintos állami támogatásból, valamint a ferences rend 200 millió forintnyi saját forrásából valósult meg, a LATEREX Építő Zrt. kivitelezésében.  

 

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI 

 

A most átadott két intézmény a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tulajdonában álló Kájoni János Ferences ház épületegyütteséhez tartozik a Szilfa utca 4. szám alatt. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az átadó ünnepségen méltatta a Pasaréten megvalósult beruházásokat, dicsérve a kivitelezők munkáját.

 

Fotó: LATEREX Építő Zrt. 

 

Mint Berhidai Piusz ferences tartományfőnök elmondta: a "komplexum egyszerre ad helyet kicsiknek és időseknek", amely "szimbiózis meglétét és fenntartását" kifejezetten ferences értéknek tartja.

Az óvoda a korábbi kettőről három csoportra bővült. A Gondviselés háza, amely 1995-ben nyitotta meg kapuit, most már megújult környezetben várja a kerület idős lakosait és nyújt számukra szeretetteljes közösséget.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk,

belső átalakítással valamennyi helyiség megújult, az épület új nyílászárókat kapott, ezáltal energetikailag is korszerűbb lett. A létesítmény azbeszt tartalmú palafedését elbontották, helyére új tetőhéjalás készült. Az alagsorban kialakítottak egy tornaszobát is, amelyet az intézmény használhat majd.

A ferences komplexum területén az udvar is megújult annak figyelembevételével, hogy az óvodai csoportok számára megfelelő kültéri játszó- és foglalkoztató területek épülhessenek meg.

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.Budapestközintézményekóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés