2024.07.18, Csütörtök
Külföldön is folytatódik az Indotek Group facelift programja: megújul a társaság marosvásárhelyi bevásárlóközpontja
Látványtervek, fotó: Indotek Group

Külföldön is folytatódik az Indotek Group facelift programja: megújul a társaság marosvásárhelyi bevásárlóközpontja

Indotek Group

2022.11.24. 14:45 - Kalácska-Nagy Nóra

A korszerűsítési munkálatok első szakaszaként a társaság a bevásárlóközpont belső tereit és a homlokzatát újítja fel és modernizálja, valamint a pláza jelenlegi alapterülete is tovább bővül.

Hirdetés

Átfogó fejlesztés keretében bővíti és újítja meg a Marosvásárhelyen található plázáját az Indotek Group. Hazánk egyik vezető, kiemelkedő ingatlanportfólióval rendelkező befektetési csoportja, az Indotek Group külföldi plázaportfóliójára is kiterjeszti a facelift programját, amelynek értelmében megújul a Romániában található és közel 50 ezer négyzetméternyi területen elhelyezkedő Promenada Mall.

A cégcsoport a marosvásárhelyi bevásárlóközpont korszerűsítését két ütemben valósítja meg.

Fotó: Indotek Group

Jövőre bővül az épület keleti és nyugati oldala

A közel 15 millió euró összegű plázafelújítási projekt a csoport régióbeli fejlesztési stratégiájának a részét képezi. A korszerűsítési munkálatok első szakaszaként a társaság a bevásárlóközpont belső tereit és a homlokzatát újítja fel és modernizálja, valamint a pláza jelenlegi alapterülete is tovább bővül.

Továbbá a modernizálás fontos eleme az ingatlan energiahatékonyságának növelése, amely érdekében óriási volumenben, mintegy 5000 négyzetméternyi napelem kerül telepítésre az épületre, közel 1 millió eurós beruházás keretében. A felújítási munkálatok közben a bevásárlóközpont zavartalanul üzemel.

A pláza felújítási programjának első szakasza jelenleg is folyamatban van, a következő fázisa pedig jövőre veszi kezdetét, amelynek keretében az épület keleti és nyugati oldala fog bővülni.

A projekt magában foglal egy rebranding folyamatot is, amely megújuló arculattal, közösségi terekkel és szolgáltatásokkal fokozza a vásárlási élményt.

Látványterv: Indotek Group

Új helyett a régit korszerűsítik

Magyarország legnagyobb kereskedelmi ingatlanportfólióval rendelkező cégcsoportjaként az Indotek Group az öt éve tartó plázafelújítási programja keretében 9, a retail portfóliójába tartozó bevásárlóközpontot újított fel, illetve modernizált. Így a 2021-es év folyamán Szegeden, Kaposváron és Szolnokon, ezt megelőzően Sopronban, Csepelen, Zalaegerszegen és Debrecenben zárta le sikeresen a felújítási projektjeit a társaság. Az idei évben pedig a Pécs és a Győr Plaza korszerűsítési munkálatai is befejeződtek.

"Üzleti modellünk lényege, hogy a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe véve bontás vagy új épületek létesítése helyett, a már meglévő, sok esetben akár 25-30 éves kereskedelmi vagy lakóingatlanokat, értékük és teljesítményük növelése érdekében, különböző modernizációs és rekonstrukciós folyamatok révén korszerűsítjük. Az ingatlan 2019-es megvásárlása óta azt szerettük volna, hogy a Promenada Mall elérhető és vonzó célponttá váljon a város lakói és az átutazó látogatók számára, a mindennapi vásárlási, valamint a szórakozási lehetőségek tekintetében egyaránt. Az elmúlt időszak tapasztalatai ugyanis – az átalakuló vásárlói szokások, a digitalizáció és az e-kereskedelem térnyerése ellenére – a bevásárlóközpontok létjogosultságát bizonyították, szerepkörük még mindig fontos azáltal, hogy a vásárlók közösségi és találkozási pontként is tekintenek a plázákra" – mondta el Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

"Örömmel tölt el, hogy az önkormányzat mellett a magánszektor is hozzájárul a város fejlődéséhez. A Promenada Mall tizenöt éve része Marosvásárhelynek, így a korszerűsítés és bővítés a városlakók javát is szolgálja, valamint új munkahelyeket teremt. A korszerűsítés révén a bérlők is megújult, modern környezetben működhetnek" – mondta Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

A Promenada Mall a vállalat egyik jelentős külföldi beruházása volt, és ezzel az akvizícióval lépett be a társaság a romániai ingatlanpiacra. Az Indotek azóta tovább terjeszkedett a román piacon, így már a Bukarest központjában található One Victoriei irodaház és a Băneasa Business Center is a társasághoz tartozik. Emellett a vállalat további terjeszkedést tervez a régióban, így jelenleg is több potenciális akvizíció kapcsán folynak tárgyalások.

Mi épül?Indotek GroupRomániaMarosvásárhelyplázaépületfelújítás

Hírlevél

Hirdetés