2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Látványos szakaszába lépett a Nyíregyházi Állatpark legújabb fejlesztése – így épül a Jégkorszak

Látványos szakaszába lépett a Nyíregyházi Állatpark legújabb fejlesztése – így épül a Jégkorszak

magyarepitok.hu

2022.12.16. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A Ke-Víz 21 Zrt. generálkivitelezőként dolgozik a jégkorszak projekten, melynek első részét 2023 tavaszán adják át.

Hirdetés

A Jégkorszak Interaktív Állatbemutató a Nyíregyházi Állatpark 2021 tavaszán elrajtolt fejlesztése, amely attraktív módon, a modern technikákat felhasználva mutatja be a sarkkörök állatvilágát.

Az interaktív elemekkel bővített, többcélú, ismeretterjesztő térben külső és belső állatbemutató terek kapnak helyet. A létesítmény bemutatja a jeges égövi állatokat, a jégkorszak kialakulását, a jégkorszaki élő természet hangulatát – írta meg lapunk korábban.

A Ke-Víz 21 Zrt. generálkivitelezőként a jégkorszak projekt I-III. ütemét valósítja meg az összesen öt ütemből álló projekten. A projekt első részét 2023 tavaszán adják át, de még nem a nagyközönség számára. A teljes attrakció 2024. II. félévben fog elkészülni.

Látványos elemekkel zajlik a főépület berendezése

A projekt előrehaladásáról Mezősi Marina projektvezetőt kérdeztük. A Ke-Víz szakembere kifejtette, a főépület homlokzatburkolatai befejező szakaszba léptek. Az épület belsejében pedig szakipari és szerelőipari munkákat végeznek.

„Kezdenek megjelenni a látványos elemek, így a padlóburkolatok, az üvegfelületek és a műszikla burkolatok. Év elején elkészülnek a belsőépítészeti látványos éttermi berendezések is, valamint a sarki fény imitációs világítások”

 – tette hozzá. Ezenkívül a II-III. ütem szerkezetépítése folyamatban van, az induló és érkező medencék kialakítása szintén jól halad.

A hatalmas méretű, medencei akril panelek bejuttatása az épületbe okozott némi fejtörést a szakembereknek, de sikeresen teljesítették a kihívást. „Télen sem áll meg a munkavégzés. Ahol lehet, a belső terekben haladunk a kivitelezéssel.”

A ház legnagyobb attrakciójának a flume ride élményelem számít, melynek gyártmánytervezése zajlik, a fogadóelemek egy része már el is készült. A flume ride pálya – egy csónakon bejárható vizes csatorna, amely népszerű attrakciója a családi vidámparkoknak - a központi épület tetején fog áthaladni, ami nem mindennapi megoldás.

Galéria

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.Nyíregyházaállatkert

Hírlevél

Hirdetés