2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiemelt figyelmet fordítanak a Néprajzi Múzeum zöldfelületeinek ápolására
Néprajzi Múzeum zöldtető

Kiemelt figyelmet fordítanak a Néprajzi Múzeum zöldfelületeinek ápolására

magyarepitok.hu, TED

2023.01.20. 11:30 - Kolinek Nóra

Összességében 7.300 négyzetméternyi parkfelületet alakítottak ki az épület tetőívén.

Hirdetés

2022 májusában nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete a Városligetben, az egykori Felvonulási tér helyén. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósult épület kivitelezését a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. végezte el. A fejlesztésben az Óbuda Group a Főber Zrt.-vel konzorciumban a projektmenedzsment, a műszaki ellenőrzés és a költségmenedzsment feladatait látta el, a tervező Ferencz Marcel (NAPUR Architect) volt.

Az épület egyik jellegzetessége a hatalmas, gyakorlatilag a Városliget zöld kiterjesztéseként funkcionáló tetőkert, ahol több mint 3.000 köbméter, speciális tápanyagokkal dúsított termőtalajt terítettek el az épület domboldalain, melyekbe növényeket és fákat ültettek.

Virágos és hagymás évelőkből mintegy 1.500, lombos cserjékből 7, örökzöldből közel 100, díszfűből mintegy 700 darabot ültettek el. Összességében 7.300 négyzetméternyi parkfelületet alakítottak ki az épület tetőívén, amely hangulatos közösségi térként várja a látogatókat, legmagasabb pontján pedig lenyűgöző panorámát nyújt a Városligetre és a fővárosra.

A komplex feladatot két cég végzi el

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent a zöldtető komplex parkfenntartási munkáiról szóló eljárás eredménye. A terület karbantartási munkálatait a Garden Kft. és a Kisvakond-Park Kft. végezheti el 32 millió forint értékben.

A nyertes ajánlattevők feladata:

  • a gyep- és cserje felületek, a fák és az évelők fenntartása;
  • a zöldhulladék elszállítása;
  • öntözés kézzel és automata öntözőhálózat javítása;
  • a szórt burkolat gyomirtása;
  • növényvédelmi feladatok;
  • tápanyagutánpótlási feladatok.

 

Mi épül?Magyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Néprajzi MúzeumBudapestLiget Budapest ProjektÓbuda GroupFőber Zrt.NAPUR Architect Kft.

Hírlevél

Hirdetés