2024.03.19, Kedd
Zsaluzás maximális hatékonysággal: a MEVA innovatív megoldásai segítik a tatai hotel bővítését
Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

Zsaluzás maximális hatékonysággal: a MEVA innovatív megoldásai segítik a tatai hotel bővítését

magyarepitok.hu, MEVA Zsalurendszerek Zrt.

2023.01.27. 18:30 - Füzi Nikolett

A DOMINÓ Kft. és a Held Kft. kivitelezésében egy közel 2000 négyzetméteres új épülettel bővíti szolgáltatásait a tatai Öreg-tó partján található Hotel Gottwald, melynek speciális kialakítása során a MEVA sokoldalú zsalurendszerei és műszaki megoldásai is kulcsszerepet kaptak.

Hirdetés

Nagyszabású szállodafejlesztési beruházás valósul meg Tata erdővel övezett festői környezetében: háromszintes új épületszárnnyal bővíti szolgáltatásait az Öreg Tó közelségében elhelyezkedő Hotel Gottwald.

A közel 2000 négyzetméteres új épület a DOMINÓ Kft. és Held Kft. közös kivitelezésben épül, melynek függőleges szerkezeteinek kivitelezéséhez a MEVA Zsalurendszerek Zrt. StarTec XT falzsaluját alkalmazták a szakemberek.

 

Fotók: MEVA Zsalurendszerek Zrt.

 

A speciális elemek átszerelés nélkül is alkalmazhatóak szimpla és kontra oldali zsaluként is

Az innovatív rendszerrel kapcsolatban Gazgyik Szabolcs, a MEVA Zrt. értékesítő mérnöke lapunk megkeresésére elmondta, a MEVA StarTec XT már több magyar építkezésen is megjelent, ugyanakkor még mindig újdonságnak számító falzsaluzat amely hasonlóan mint a „nagy testvére”, a Mammut XT rendkívül költséghatékony megoldásokat kínál.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Mammut XT a MEVA zsaluzatok gyártása és forgalmazása terén szerzett évtizedes tapasztalatán alapuló innovációjának új eredménye, amely a 2019-es vizsgálatok szerint a világ egyik legidőtakarékosabb keretes falzsalurendszerének számít.

A StarTec XT 60kN/m2 frissbetonnyomás- felvevő képességű univerzális falzsaluzat nagy előnye, hogy nincs szükség elő- és utószerelésre, ha kétoldali átkötésről egyoldalira váltana a szakember, továbbá a kombi átkötési hely a keretbe integrált, nincsenek elvesző elemek.

 

 

A StarTec XT falzsaluzat mindemellett kiválóan alkalmas látványbeton felületek kivitelezésére a szimmetrikus, mezőben kialakított átkötési helyeknek köszönhetően.

„Azért döntöttünk a zsaluzat megvásárlása mellett, mert külön meggyőző volt számunkra, hogy minden elem szimpla és kontra oldali zsaluként is bevethető átszerelés nélkül. Ennek köszönhetően egyrészt jelentős időt takaríthatunk meg, másrészt pedig a logisztikát is nagyban leegyszerűsítette” - emelte ki Dobsa Imre, a DOMINÓ Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa.

 

 

Az íves falfelületek és a födémszekezetek zsaluzásánál is egyaránt bizonyítottak a MEVA elemei

A négy csillagos szálloda munkálatai során azonban nem csak a függőleges szerkezetek kivitelezéséhez bizonyultak tökéletesnek a MEVA egyedi megoldásai, a rámpa íves falainak kialakításához a MEVA Mammut Radius elemeit alkalmazták.

Ez a sokoldalú rendszer a 250 centiméteres és az ennél nagyobb sugarú íves falakhoz használható, mely alkalmazásával tökéletes ívet biztosít.

 

 

Gazgyik Szabolcstól azt is megtudtuk, hogy a födémzsaluzat kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a jelentősen megdrágult fa alapanyagok mennyiségét a lehető legjobban lecsökkenthessék. Ennek érdekében a szakemberek a MevaDec födémrendszer mellett döntöttek.

A födémrendszer legnagyobb eleme egy 160/160 centiméteres műanyag zsaluhéjjal felszerelt keretes zsalutábla. A méretéből adódóan gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni, ugyanis az alátámasztások közvetlenül a sarkoknál helyezkednek el, az egyes elemek 46 kg-os súlya pedig a méretéhez képest elenyésző.

 

 

„Az építés során tényleg bebizonyosodott, hogy időt és munkaerőt takarítottunk meg a MevaDec rendszer használata során”

- hangsúlyozta Held Zoltán, a Held Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa.

Galéria

Mi épül?MEVA Zsalurendszerek Zrt.Dominó Kft.Held Kft.Tatazsaluzathotelszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés