2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az aprófalvas nógrádi térségnek hozott fontos előrelépést ez a projekt
Fotók: MTI

Az aprófalvas nógrádi térségnek hozott fontos előrelépést ez a projekt

mti

2023.02.21. 08:01 - Hegedűs Gergely

Többek között új tornacsarnok és sportpálya is épült a varsányi iskolában, emellett 12 tantermet és öt szaktantermet alakítottak ki.

Hirdetés

Átadták a megújult Hunyadi Mátyás Általános Iskolát a Nógrád vármegyei Varsányban hétfőn. Az intézmény csaknem 1,5 milliárd forintból új szinttel bővült, az új tantermek és szaktantermek mellett többek között új tornacsarnok és sportpálya is épült. A munkálatokat a Jánosik és Társa Kft. kivitelezte a vállalat honlapjának adatai szerint.


Sportpálya és tornaterem is épült

A varsányi iskola fejlesztésére, bővítésére 1,474 millió forintot nyert a Balassagyarmati Tankerületi Központ. Az új szintnek köszönhetően 235 gyerek járhat ide, köztük a környező települések felső tagozatos diákjai.

Összesen 12 tantermet és öt szaktantermet (természettudományi, informatikai és nyelvi, rajz és művészeti, ének-zene és egyéni fejlesztő) alakítottak ki, megújultak a közösségi terek, a folyosók, a vizesblokk és a tanári szobák.

Új tornacsarnok épült 600 négyzetméteres küzdőtérrel, valamint egy 480 négyzetméter alapterületű rekortán burkolatú sportpálya. Informatikai és egyéb oktatási eszközöket 88 millió forintért vásároltak.


Közel 500 helyszínen történik beruházás az EFOP keretében

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen kijelentette, a megújult iskola azt üzeni: nincs olyan hátrányos helyzetű térség Magyarországon, ahol egyetlen gyerekről is lemondanának. Fontosnak nevezte, hogy mindenhol legyen meg az alsó tagozat, és ahol megfelelő gyermeklétszám van, a felső tagozattal együtt, mindenkinek helyben biztosítsák a jó színvonalú oktatást. 

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy az aprófalvas térségnek szüksége volt egy nagyon modern iskolára. 

Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ igazgatója ismertette, hogy az EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) 4.1-17-2017-00006 projekt keretében (ebben épült meg a varsányi iskola) 496 helyszínen történt, illetve történik beruházás. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár kiemelte, hogy Nógrád Vármegyének segítségre van szüksége, hogy javuljanak az oktatási mutatói, többek közt a lemorzsolódási adatok.

Mi épül?Jánosik és Társai Kft.oktatási beruházásVarsányiskola

Hírlevél

Hirdetés