2024.04.18, Csütörtök
Termálvíz szolgálná a kiskőrösi fürdő hőigényét
Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő Fotók: koroskom.hu

Termálvíz szolgálná a kiskőrösi fürdő hőigényét

magyarepitok.hu, TED

2023.02.23. 07:30 - Kolinek Nóra

Az intézmény teljes energetikai koncepcióját a termálvízre alapozva fogják megtervezni.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő fejlesztésének előkészítésére vonatkozó ajánlati felhívás.

A kiírás szerinti feladat a fürdő és környezetének hosszú távú koncepció tervének elkészítése, azon belül a fürdő építési, előzetes környezetvédelmi vizsgálati és vízjogi létesítési engedélyezési tervének, majd kiviteli terv szintű tervének elkészítése, valamint az építési engedély, az előzetes vizsgálati határozat és a vízjogi létesítési engedély megszerzése.

Fotók: koroskom.hu

A fürdőben uszoda, gyógyászati és wellness funkciójú területeket alakítanak ki.

  • Az uszoda részlegen vízilabda események lebonyolítására is alkalmas úszómedencét alakítanak ki, mellette tanmedencével és lelátóval, mely alatt technikai helyiségek, valamint sportöltöző és csoportos öltöző kerül kialakításra.
  • A vizes gyógyászati részlegen gyógyvizes gyógymedencét, gyógyvizes kádfürdőt létesítenek, emellett iszappakolásra, súlyfürdőre, orvosi gyógymasszázsra, víz alatti vízsugármasszázsra, víz alatti csoportos gyógytornára és komplex fürdőgyógyászati ellátásra alkalmas tereket hoznak létre.
  • A wellness célokat sókamra, infraszauna, fényterápia, aromaterápia, finnszauna, bioszauna, tepidárium, masszázsszoba szolgálják majd, emellett beltéri csúszdák, pihenőfelületek és gyermek játszóház is várják majd a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.

A fürdőzés mellett számos egyéb funkciót szánnak a termálvíznek

A kiírás kitér arra, hogy a fürdő hőigényét az elérhető legmagasabb mértékben a rendelkezésre álló termálvíz alkalmazásával kell kielégíteni; az energetikai koncepciót a termálvízre alapozva szükséges megtervezni, továbbá a fürdő vízigényét saját vízbázisra alapozottan kell kielégíteni.

Ehhez kapcsolódó feladat a vízbázisokhoz kapcsolódó meglévő infrastruktúra felmérése és a tervezett létesítmény fenntartásához szükséges műtárgyak vízjogi létesítési engedélyes és kiviteli terveinek elkészítése.

A fürdő elfolyóvizeit egy pihentető és ülepítő rekreációs célzatú tóba vezetnék.

Az ajánlatokat 2023. március 6-ig várják.

Mi épül?KiskőrösgyógyfürdőkuszodaépítéswellnessfürdőBács-Kiskun vármegye

Hírlevél

Hirdetés