2024.03.19, Kedd
Több mint száz férőhelyes nővérszálló épül Nyíregyházán
Fotó: MTI

Több mint száz férőhelyes nővérszálló épül Nyíregyházán

mti, magyarepitok.hu

2023.03.29. 16:50 - Hegedűs Gergely

A SWIETELSKY Magyarország kivitelezésében minigarzon jellegű lakások kerülnek kialakításra a régi infektológiai épület helyén.

Hirdetés

Nyíregyházán március 29-én megtartották a másfél milliárd forintos beruházással épülő új nővérszálló bokrétaünnepségét. A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház területén háromszintes, 118 férőhelyes nővérszálló jön létre a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében.

Az új tömb a régi infektológiai épület helyén kapott helyet kétezer négyzetméternyi alapterülettel. A beruházásban 27 négyzetméter nagyságú, minigarzon jellegű lakások kerülnek kialakításra.


Tizenöt kórházban fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit

Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program segítségével tizenöt kórházban fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit, három helyen új nővérszálló épül: Nyíregyházán, Kecskeméten és Szombathelyen.   

Utóbbi beruházásokkal 368 új férőhely jön létre az országban, a felújítások során pedig 1209 férőhelyet korszerűsítenek

- mondta el a helyettes államtitkár. Lengyel László megjegyezte, a koronavírus-járvány miatt az építkezések és a rekonstrukciók csak tavaly kezdődhettek meg: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban tavaly októberben adták át a Katalin-ház elnevezésű felújított nővérszállót, a többi helyszínen pedig ütemezés szerint zajlanak az építési és felújítási munkálatok.   


A messzebbről bejárókon sokat segít a beruházás

Nagy Géza, az intézmény ápolási igazgatója elmondta, a kórházcsoport tagkórházainak 3200 szakdolgozójából mintegy 1800-an dolgoznak a Jósa András Oktatókórházban. "Sokan messzebbről járnak be dolgozni, számukra jelent majd könnyebbséget ez a beruházás" - tette hozzá. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, az elmúlt tizenkét éves kórházfejlesztési programban arra is figyeltek, hogy javuljanak a dolgozók munkakörülményei és emelkedjen a társadalmi megbecsülésük. Ilyen beruházás volt a kórházi óvoda és a parkolóház építése - hangoztatta.   

Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés fideszes elnöke emlékeztetett, a nyíregyházi kórházat érintő komplex fejlesztés 2006-ban kezdődött el az érsebészeti centrum építésével, ezután kezdődött meg az úgynevezett tömbkórház-projekt. Hozzátette, a projektre uniós forrásból több mint másfél milliárd forintot kaptak.

Mi épül?NyíregyházaSwietelsky Magyarország Kft.kórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés