2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Videón Budapest legnagyobb kampuszfejlesztésének kivitelezése

Videón Budapest legnagyobb kampuszfejlesztésének kivitelezése

magyarepitok.hu

2023.03.03. 12:22 - Bíró Beáta

A Testnevelési Egyetemhez tartozó multicsarnok 1500 fő befogadására lesz alkalmas, alatta 200 férőhelyes mélygarázs épül.

Hirdetés

Látványos szakaszához érkezett Buda legnagyobb campusfejlesztésének második üteme. A főváros XII. kerületében lévő Csörsz utcában a Testnevelési Egyetemhez tartozó sportpályák és multicsarnok építése a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósul meg.

A Budapest tíz legértékesebb folyamatban lévő építési projektje között szereplő beruházás látványos résszel gyarapítja majd az oktatási intézményt: a BAH-csomópont felé zöld öböllel és fasorral, éjszaka pedig egy különleges, LED-világítású kerítéssel, úgynevezett kolonáddal épülő campus nappal és éjjel is hozzátesz majd Budapest városképéhez.

A projektben megépül egy 1500 fős mobil lelátóval rendelkező multifunkcionális csarnok, amely kézi-, kosár- és röplabda, valamint torna gyakorlására és versenyfunkcióra egyaránt használható lesz.

Az alábbi videón a kivitelezés tavaly augusztusi állapota látható.

 

 

A csarnokhoz tartozó előtér alkalmas lesz egyetemi rendezvények megtartására is. A területen egy 200 férőhelyes mélygarázst is kialakítanak motortárolóval és elektromos töltőkkel, illetve egy 700 négyzetméteres konditerem is létesül majd egy 214 négyzetméteres elválasztható edzőteremmel.

 

Látványtervek: TSPC Kft.

 

A Csörsz utcai területen helyet kap még:

  • egy 400 méteres, 8 sávos szabadtéri atlétikapálya beépített sportszerekkel, ugrópályával, sportvilágítással és emelkedő futósávval,
  • egy 66 x 105 méteres, NB1-es méretű műfüves futballpálya 200 fős lelátóval,
  • valamint két kültéri teniszpálya is.

 

 

A projektben különleges tervezési elemként szerepel a BAH-csomópont felőli speciális kerítés, mely a kolonád nevet kapta. A kolonád egy raszteres dinamikájú hullámzó íves határoló motívum, mely lendületével a BAH-csomópont forgalmára reflektál.

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Budapestoktatási beruházásTestnevelési EgyetemTSPC Kft.

Hírlevél

Hirdetés