2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Rövidesen birtokba vehetik az árusok és a vásárlók Békéscsaba új vásárcsarnokát - videó

Rövidesen birtokba vehetik az árusok és a vásárlók Békéscsaba új vásárcsarnokát - videó

magyarepitok.hu

2023.05.30. 08:02 - Kolinek Nóra

A SWIETELSKY Magyarország munkájával közösségi térként éled újjá a város vásártere.

Hirdetés

Elkészült Békéscsaba Piac tér – Szabó Dezső utca – Illésházi utca - Trefort utca által határolt térségi vásárterének kialakítása. A komplexum a város önkormányzatának beruházásában a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg a Modern Városok Program keretében.

A vásártér projektje két ütemben valósult meg. Elsőként a háromszintes, 292 férőhelyes Szabó Dezső utcai parkolóház készült el 2022 elején, majd ezt követően 2022 februárjában indult meg a megközelítőleg 6100 négyzetméter alapterületű vásárcsarnok épület és az 500 négyzetméter alapterületű pavilon épület kivitelezése.

A munka részét képezte az épületek környezetének rendezése, melynek során 12.000 négyzetmétert fedtek le térburkolattal, növényszigeteket alakítottak ki, ülőpadokat és kerékpártárolókat helyeztek el.

A komplexum a kistermelők, illetve az új üzletek számára kínál modern és kulturált megjelenésű épületet, úgy, hogy közben közösségi térként is funkcionál, ahol az eladók és a vásárlók, a fiatal és idősebb generáció tud kapcsolatot ápolni.

A kivitelezés során váratlan nehézségek is adódtak

A kivitelezés kihívásaival kapcsolatban Molnár Ferencet, a SWIETELSKY projektvezetőjét kérdeztük.

„Mint minden kivitelezésben, egyetlen biztos nálunk is a változatosság és az előre nem látható események kezelése. A bontási és feltárási munkálatok folyamán a vártnál magasabb talajvízszint miatt, a tervek gyors felülvizsgálatára volt szükség, amelyben tervezők, a lebonyolító, a műszaki ellenőrök és a SWIETELSKY műszaki csatapata együttműködésének köszönhetően hatékonyan sikerült a feladatokat elvégezni” – mondta el.

A műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. április közepén indult meg, és 2023. május közepére zárult le.  A folyamattal egyidőben zajlott a használatbavételi engedélyezés, mely szintén május közepén kiadásra került.

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.BékéscsabaModern városok program

Hírlevél

Hirdetés