2024.04.20, Szombat
Kétszeresen is elismerték a BudaPart CITY irodaház környezettudatos megoldásait
Fotók: Property Market

Kétszeresen is elismerték a BudaPart CITY irodaház környezettudatos megoldásait

magyarepitok.hu

2023.06.02. 11:14 - Szabó Ákos

Másodszor ítélték oda a BudaPart CITY irodaháznak a környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát, a GOLD minősítést, ezúttal az az épületüzemeltetési kategóriában.

Hirdetés

2021 második felében adták át a bérlőinek a világ legjobb városnegyed fejlesztésének választott BudaPart második irodaházát, a BudaPart CITY-t. Az épület innovatív és környezettudatos megoldásaiért már akkor megkapta a LEED rendszer arany fokozatú minősítését – írja a beruházó Property Market Kft. sajtóközleményében. A világ legjobb városnegyed fejlesztésének választott BudaPart második irodaháza a Market Építő Zrt. fővállalkozásában valósult meg.

 

 

Az irodaház első LEED Gold minősítését többek között az energiahatékony gépészeti- és homlokzati rendszerek, az energiatakarékos világítási rendszer, a víztakarékos csaptelepek, és öntözőberendezések, az elektromos autótöltők, az energiafogyasztó rendszerek teljes körű és részletes mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok fenntarthatósági elveket figyelembe vevő kiválasztása biztosította a sikeres tanúsítást.

 

Ritka elismerés az utólagos LEED minősítés

Mint a beruházó írja, a szakmában meglehetősen ritkának számít, hogy egy új építésűként minősített épület később megszerzi a létező épületekre létrehozott minősítést is. Míg az új építés elsősorban a tervezett funkciókat és a várható fogyasztásokat díjazza, a most odaítélt arany fokozat „Operation and Maintenance” kategória a meglévő épület tényleges működéséről ad visszajelzést. Az irodaház

  • az energia és vízfogyasztás,
  • hulladék keletkezés,
  • az épülethasználók munkába járási környezetterhelése,
  • valamint az irodai levegőminőség alapján kerül értékelésre,

ezek összesítéseként az épület 73 pontot szerzett, ami bőven az arany minősítéshez szükséges 60 pont felett van.

 

 

„Erős visszajelzés ez nekünk, a fejlesztőnek is, hiszen azt mutatja, hogy az eltervezett fenntarthatósági megoldások a valóságban is működnek

– mondta Kiss Ákos, a Property Market ügyvezető igazgatója. „Az itt dolgozóknak pedig olyan munkakörnyezetet tudunk kialakítani, ahol igazán otthon érezhetik magukat, és hatékonyan tudnak részt venni a városnegyed mindennapjaiban.”

Mi épül?Market Építő Zrt.Property Market Kft.BudaPartBudapestÚjbudafenntartható építési megoldások

Hírlevél

Hirdetés