2024.05.19, Vasárnap
Látványosan megújult Miskolc ősparkja
Fotó: Polgármesteri Kabinet, Miskolc

Látványosan megújult Miskolc ősparkja

mti

2023.08.18. 10:44 - Szabó Ákos

A Barlangfürdő szomszédságában található miskolctapolcai őspark régen várt fejlesztést kapott.

Hirdetés

Csaknem 960 millió forintból újult meg a miskolctapolcai őspark - tájékoztattatott Miskolc önkormányzata az csütörtökön. A kivitelezést a közbeszerzési adatok szerint a FEDRID Építőipari Kft. végezte.

A közlemény szerint megújult a Barlangfürdő szomszédságában lévő park, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, valamint mintegy 30 ezer növényt ültettek el a területen. Emellett miniatűr bronzszobrokat és fa játékszobrokat helyeztek ki.

 

Három hidat is felújítottak, iszapmentesítették a tavat

A beruházás alatt a mókusszobrokat megőrizve felújították a park hídjait és megépült három kisebb és három nagyobb pavilon, melyek árusító- és szolgáltatóhelyként működnek majd - közölték.

Csaknem 2500 köbméternyi iszaptól szabadították meg a csónakázó tavat, ahol két új csónak és három új vízibicikli várja a látogatókat. A tó iszapmentesítésére azért volt szükség, mert az iszapréteg vastagsága helyenként a 80-100 centimétert is elérte.

Mint írták, a területen évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a tavalyi évig, amikor komplex rekonstrukciós munkák kezdődtek el. Bár a munkálatok most fejeződtek be, a felújított területre már "félkész" állapotban is nagy volt az érdeklődés - tették hozzá.

Mi épül?MiskolctapolcaFEDRID Építőipari Kft.Miskolcközpark

Hírlevél

Hirdetés