2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Közel háromszorosára növelte Dunakeszi bölcsődei kapacitását ez a most zárult fejlesztési csomag
Illusztráció - magyarepitok.hu

Közel háromszorosára növelte Dunakeszi bölcsődei kapacitását ez a most zárult fejlesztési csomag

mti

2023.09.01. 09:25 - Hegedűs Gergely

A legutolsó beruházásban 2019-ben épült, 4 csoportszobás, 56 férőhelyes intézmény befogadóképessége a duplájára emelkedett.

Hirdetés

Lezárult a dunakeszi Napsugár Bölcsőde bővítése, a fejlesztés után az intézmény sajátos nevelési igényű gyerekek számára is ellátást tud biztosítani - tájékoztatta az MTI-t a város önkormányzata. A projektet a közbeszerzési adatok szerint a Struktor Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezte.

Elkészült az új épület, a csoportszobák, a belső kialakítás, a kert és a játszóudvar - írták a közleményben. A fejlesztéssel a 2019-ben épült, 4 csoportszobás, 56 férőhelyes intézmény befogadóképessége a duplájára emelkedett.

A bővítésnek köszönhetően a 2023/2024-es nevelési évtől a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek ellátása is biztosított. A bölcsődebővítés a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében elnyert csaknem 880 millió forint vissza nem térítendő támogatás mellett 160 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával valósult meg. 

Dunakeszin négy önkormányzati fenntartású bölcsőde működik, a beruházás révén szeptembertől 322 főre nő az önkormányzati bölcsődei férőhelyek száma a városban - írták. "A 2010-es program utolsó fejezete ez a bölcsődefejlesztés, amely a 12 évvel ezelőtti állapothoz képest - 9 csoport és 126 férőhely - 23 csoportot és 322 férőhelyet eredményez. Ez közel háromszoros bölcsődeiférőhely-növekedés 12 év alatt. A beruházás egyik sarkalatos eleme, hogy olyan csoportméretek legyenek, ahol az SNI-s gyerekek számára is tökéletesen biztosított a szakszerű ellátás" - idézték a közleményben Dióssi Csaba polgármestert.

Mi épül?óvodafejlesztésDunakesziStruktor Építőipari és Szolgáltató Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés