2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Újabb hotel épül a főváros repülőterén
Látványtervek: WING

Újabb hotel épül a főváros repülőterén

magyarepitok.hu

2023.10.11. 11:46 - Szabó Ákos

A munkálatok már el is rajtoltak, a szerkezetépítést és a teljes kivitelezést a SWIETELSKY Magyarország Kft. végzi.

Hirdetés

Újabb hotel építése kezdődött el a Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben – derül ki az ingatlanfejlesztő WING sajtóközleményéből.

A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt, nívódíjas ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE, melyben 167 szobát alakítanak ki, alapterülete pedig 8000 négyzetméter lesz.

A hotel szerkezetépítési és kivitelezési munkálatait a SWIETELSKY Magyarország Kft. végzi. A földmunkálatok és a szerkezetépítési munkák már megkezdődtek.

 

Látványtervek: WING

 

Konferenciaközpont és skybar is épül

A TRIBE-ot várhatóan 2025-ben adják majd át, a szállodában az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett

  • elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is;
  • emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat;
  • illetve egy skybar nyújt kilátást a magasból.

Az új szállodaépület tovább viszi a szintén a WING fejlesztésében és Market Építő Zrt. kivitelezésével elkészült ibis Styles Hotel karakteres homlokzati megoldásait, a két épületet a látványtervek alapján össze is fogják kapcsolni.

 

 

A TRIBE tervezőirodája az Aspectus Architect. Belsőépítészeti szempontból a TRIBE új irányt jelöl ki, eltérve a meglévő, letisztult ibis Styles belső dizájntól, az Ester’s Partners tervei alapján. A szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik; egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon.

 

 

Jelentősen bővül a reptéri infrastruktúra

„A meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, az együttes létrejötte pedig fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében; a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra. Több mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

 

 

„A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utasoknak minőségi szolgáltatásokat nyújtson; ennek érdekében partnereinkkel együttműködésben, közös gondolkodás útján folyamatosan fejlesztjük a légikikötőt. A repülőtéren és környékén rendelkezésre álló szolgáltatások, kapacitások bővítésére a növekvő utasforgalom mellett egyre nagyobb szükség van, ezért nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3. Terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi” – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

 

Hosszú távú tervekkel hangolták össze a fejlesztést

A Budapest Airport hosszú távú fejlesztési elképzelései nem csak az utasterminál, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatások bővítésére is kiterjednek. A terveket úgy alakította ki a repülőtér-üzemeltető, hogy az elsőként megépült hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni. A hotelbővítésre felhasználható terület a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan került kijelölésre.

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Market Építő Zrt.Adeptus ArchitectsEster’s PartnersWing Zrt.Liszt Ferenc repülőtérszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés