2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Közel ezer hallgató nevezheti otthonának az ELTE modern óbudai szakkollégiumát
Fotók: Épkar Zrt./Facebook

Közel ezer hallgató nevezheti otthonának az ELTE modern óbudai szakkollégiumát

magyarepitok.hu

2023.11.21. 08:00 - Szabó Ákos

Az Épkar munkájával a 21. század követelményeinek megfelelő, magas színvonalú szobákkal felszerelt épületegyüttes készült el.

Hirdetés

November első napjaiban adták át ünnepélyesen az ELTE Márton Áron Szakkollégiumának II. ütemét is. Ezzel befejeződött az összesen 996 hallgatónak otthont adó komplexum 2020-ban elkezdődött összetett modernizációs programja, mint ahogy az ELTE honlapján és a kivitelező Épkar Zrt. Facebook-oldalán elérhető információkból is kiderül.

 

Fotók: Épkar Zrt./Facebook

Az első ütemet 2022. februárjában vehette birtokba az egyetem, ekkor két épületszárny (a B és D jelzésű) újult meg, szintén az Épkar Zrt. kivitelezésében, valamint 518 férőhelyet alakítottak ki kétágyas, fürdőszobás helyiségekben és családbarát apartmanokban.

 

 

Tornaterem és színházterem is várja a diákokat

A most nemrég befejezett második ütemben közel nyolcmilliárd forint értékben többek között

  • az A, C és E épület,
  • valamint a tornaterem és a karbantartó épületek teljeskörű felújítása,
  • komplett bútorozása
  • és eszközökkel történő felszerelése valósult meg,
  • illetve a színházterem is megújult.

 

 

Közel félezer férőhely készült el

A beruházásnak köszönhetően ezúttal 478 hallgató számára vált elérhetővé a magas színvonalú saját fürdőszobás lakhatás. Mindemellett a hallgatói szolgáltatásoknak otthont adó épületrészt is modernizálták.

 

 

A III. kerületi Kunigunda út mellett fekvő szakkollégiumot Hankó Balázs államtitkár Sára Botond budapesti főispán, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja és Darázs Lénárd rektorhelyettes társaságában adta át. Az államtitkár a Márton Áron Szakkollégium átadását az infrastrukturális fejlesztés meghatározó pillanatának nevezte, amellyel az ELTE közel ezer diákjának korszerű, minden igényt kielégítő, a legmagasabb komfortfokozatú kollégiuma újult meg. Közlése szerint ezt a felújítást a magyar állam két ütemben közel 13 milliárd forint értékben támogatta.

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.kollégiumfejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés