2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Látványos haladás: elkezdték az elemes homlokzat kialakítását a zuglói fejlesztés egyik épületén – FOTÓK

Látványos haladás: elkezdték az elemes homlokzat kialakítását a zuglói fejlesztés egyik épületén – FOTÓK

magyarepitok.hu

2023.12.22. 13:05 - Bíró Beáta

A téli hónapokban is a megszokott gyorsított ütemben zajlik a munka zuglói Zenit by Bayer projekten, a Bayer Construct Zrt. kivitelezésében.

Hirdetés

A hideg ellenére a tervek szerint halad a munka a XIV. kerület új, többfunkciós városnegyedében, ahol egy lakó- és hét irodaépület jön létre, környezetükben tematikus terekkel, sétányokkal. A városrész Pest egyik legzöldebb területe lesz. Az egyes energiahatékony létesítmények építése egyszerre zajlik a Bayer Construct Zrt. munkájával, meghatározott időbeli ütemezéssel. Már minden épület szerkezetépítése folyamatban van. Szalai Gergely, a Zenit by Bayer létesítmény főmérnöke lapunkat úgy tájékoztatta: az esős időjárás miatt felmerültek organizációs problémák, plusz feladatot adott a kivitelező csapatnak a belső utak karbantartása, valamint az épületeken belüli víztelenítések.

 

 

Van, ahol már látszik a homlokzat

A leglátványosabb kivitelezési fázisban a 168 lakást magába foglaló lakóépület van, mintegy 83 százalékos készültséggel. Belső udvarról nézve már kitűnik a modern külcsín, a homlokzat játékossága, ahol az antracit felületek keverednek a klinker téglaburkolatokkal és az üvegkorlátokkal.

A nyolc emeleten elhelyezkedő, három lépcsőházból megközelíthető otthonokhoz egyszintes mélygarázs és földszinti tárolók, parkolók épülnek. A belső udvarba, illetve tetőkertben tájépítész által tervezett, padokkal, játszótérrel is ellátott, árnyas kertben pihenhetnek majd az itt lakók.

 

 

A lakóépület melletti, vegyes funkciójú O1 épület elérte a 30%-os készültséget, az irodaépületek közül ez tart a legelőrehaladottabb állapotban. A létesítmény alatt kereskedelmi egységek - szupermarket, étterem, bank, divat és egyéb szolgáltatások - is elérhetőek lesznek, a felsőbb szinteken irodákat alakítanak ki, az épületek közötti részen sétáló utcákat és zöld parkokat létesítenek.

 

 

Már valamennyi épület kivitelezése zajlik

A további hat épület irodafunkciót kap, közülük az O7-es kivitelezését kezdték legutoljára, mert a terv szerinti helyén korábban a munkálatokhoz szükséges organizációs terület volt. Az egyes irodaépületek közül

  • az O2-es 20%-osan előrehaladott, mélyépítési munkáit követően, jelenleg az alapozását végzik,   
  • az O3-as épületnek a szerkezetépítése zajlik a -1. emeleten,
  • az O4-es irodaháznak a földszinti szerkezetét alakítják ezekben a hetekben,
  • az O5-ös épület szerkezetépítése már a 6. emeletnél tart. Itt két szinten már elkezdték az elemes homlokzatok felszerelését.
  • Az O6-ös irodaház 5. emeletének szerkezete épül,
  • az O7-es, közelmúltban kezdett kivitelezése pedig jelenleg a földmunkáknál tart, valamint a -1,5 szinten szerkezetépítés van folyamatban.

 

 

Jövő év elején újabb nagy lendületet vesz a projekt

A következő hónapokban még ennél is látványosabb ütemébe kerül a nagyszabású projekt. Az időterv szerint az O7-es és az O2-es irodaház föld feletti építése zajlik majd, és további két épületen kezdik meg a korábbi cikkünkben bemutatott, szemet gyönyörködtető elemes homlokzatok felszerelését. A kiválasztott rozsdás szín érdekessége, hogy a ráeső fény hatásától függően más-más árnyalatban mutatkozik meg.

Jövő év elején a zuglói projekthez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztéseket is elkezdik.

Galéria

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyZuglóZugló VárosközpontZVKelőregyártás

Hírlevél

Hirdetés