2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Az infrastrukturális nagyberuházás után új sportcsarnokkal lépett előre Kazincbarcika
kolorline.hu

Az infrastrukturális nagyberuházás után új sportcsarnokkal lépett előre Kazincbarcika

magyarepitok.hu

2024.01.30. 15:52 - Hegedűs Gergely

Egy birkózóteremmel és egy súlyemelő edzőteremmel épült fel a város új sportcentruma, amely egy ötéves projektben valósult meg.

Hirdetés

Újabb beruházással lépett előre Kazincbarcika térsége: felavatták a város új Birkózó-és Súlyemelőcentrumát – derült ki a kolorline.hu híréből. A létesítmény önkormányzati és hazai forrásból, valamint a Magyar Birkózó Szövetség támogatásából valósult meg, mintegy 400 millió Ft-ból.

A Kazinczy Tornacsarnok új szárnya egy birkózóterem mellett a súlyemelők számára kialakított edzőteremmel épült meg: a helyi sportegyesület birkózó- és súlyemelő-szakosztálynak biztosítja a sportolás lehetőségét. Ugyanakkor nemcsak a helyi sportot szolgálja majd, miután nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas.


A helyi egyesület sikerei meghozták a szükséges összefogást

Az új csarnok átadóján kiderült, a zöldmezős beruházást az indokolta, hogy a város korábbi csarnoka nagyon rossz állapotba került.

„Igyekeztünk ráncfelvarrásokat végezni a régi épületben, de tudvalevő volt, hogy komplexebb, végleges megoldást kell találni a szakosztályok méltó körülményeinek biztosítására”

– árulta el Szitka Péter kazincbarcikai polgármester. Hozzátette, a város elképzeléseit mind a szakszövetségek, mind az országos szövetségek partnerként, források biztosításával támogatták, miután látták az itteni egyesületek sikereit.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke szintén a projekt résztvevői között kialakult együttműködést emelte ki. „Politikai hovatartozástól független összefogással valósulhatott meg 5 év alatt a beruházás. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője együtt léptek fel annak érdekében, hogy a nagyon rossz állapotú régi csarnok helyett létrejöhessen egy új létesítmény.”


A térség infrastruktúrája is a közelmúltban lépett egy nagyot

Szintén a térség fejlődését szolgálta a lapunk által végig nyomon követett, nemrég lezárult nagyszabású útfejlesztési projekt, amelynek során elkészült a Sajószentpétert, Berentét és Kazincbarcikát egyaránt tehermentesítő 260-as elkerülő út. A projektben egy újépítésű 2x1 sávos, 10,61 kilométer hosszú elkerülő szakaszt épített fel a HE-DO és a Soltút Kft. konzorciuma a SWIETELSKY Magyarország Kft., a KM Építő Kft., a Colas Út Zrt., a Hódút Kft. és a Délút Kft. közreműködésével.

Az új 260-as út bekötéseként Kazincbarcikából Múcsonyba egy külön alprojektben a STRABAG Építőipari Zrt. épített összekötő utat: a 2606-os út nyomvonalán változtattak, valamint burkolatát erősítették meg.

Mi épül?KazincbarcikaKM Építő Kft.Soltút Kft.HE-DOColasSwietelsky Magyarország Kft.sportcsarnokDélút Építő és Bányászati Kft.Hódút Kft.Strabag

Hírlevél

Hirdetés