2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Modern szolgálati lakóparkot épített a büntetés-végrehajtási szervezet a munkatársainak
Fotók: büntetés-végrehajtási szervezet

Modern szolgálati lakóparkot épített a büntetés-végrehajtási szervezet a munkatársainak

magyarepitok.hu

2024.01.29. 08:01 - Hegedűs Gergely

A könnyűszerkezetes házak betonalapra épültek, önfenntartók, és megújuló energiát hasznosító technológiákat alkalmaznak.

Hirdetés

2022-ben költözhettek be a büntetés-végrehajtási szervezet kollégái abba a budapesti lakóparkba, amely a büntetés-végrehajtási szervezet és a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (BM TEF) együttműködésének eredményeként két ütemben valósult meg 2021-2022 között – derült ki a lapunkhoz eljuttatott beszámolóból. A 17 könnyűszerkezetes házból álló lakópark a korszerűség és energiahatékonyság jegyében épült meg a 10. kerületben.


A fogvatartottak több ezer munkaórával járultak hozzá

Az építkezés során a büntetés-végrehajtási szervezet a fogvatartotti munkaerőt is bevonva, a BME TEF Házgyár-programjával karöltve valósította meg a projektet. A fogvatartottak több ezer munkaórával járultak hozzá az épületek felépítéséhez.

A Bv. Holding Kft. és a Nostra Kft. irányításával felépített lakóépületek belső kialakítása a praktikum, a kényelem és a modernitás jegyében történt. A tágas amerikai konyhás nappalik és a gondosan elrendezett szobák mellett az ingatlanok igényes burkolataikkal és világos helyiségeikkel szolgálják ki a napi használatot.


Napelemek és hőszivattyús rendszer csökkenti a környezetterhelést

Az ingatlanok energiahatékonyságára kiemelt figyelmet fordítottak a BM TEF Házgyár-programjának köszönhetően. A könnyűszerkezetes házak betonalapra épültek, önfenntartók, és megújuló energiát hasznosító technológiákat alkalmaznak. Minden egyes ház napelemekkel felszerelt, és a második ütemben megépült hat ingatlan hőszivattyús rendszerekkel is rendelkezik, biztosítva a fenntartható és olcsó energiát.

Az új szolgálati lakóparkot célzottan zöldövezetbe tervezték, és közlekedési szempontból frekventált helyen található. Közel fekszik az oktatási intézményekhez, bevásárlóközpontokhoz és üzletekhez, ideális környezetet biztosítva mind a párok, mind a kisgyermekes családok számára. A kezdeményezés eredményeként a lakóparkban 25 felnőtt és 25 gyermek talált új otthonra.

A lapunkhoz eljuttatott összegzés hangsúlyozza, a büntetés-végrehajtási szervezet számára nem csak a munkatársak hatékony munkavégzése a fontos, hanem az is, hogy otthonaik modernek és fenntarthatóak legyenek. „Az új lakópark nem csupán egy beruházás, hanem a szervezet elkötelezettségét is kifejezi a környezettudatosság, az energiahatékonyság és a munkatársak jólétének elősegítése iránt” – zárul a beszámoló.

Galéria

Mi épül?büntetés-végrehajtási szervezetlakóparklakásépítésWEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Hírlevél

Hirdetés