2024.04.27, Szombat
Nagyszabású beruházás indul: fürdőszoba-összeszerelő üzemet épít a Bayer Construct Sóskúton
Főkép: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Nagyszabású beruházás indul: fürdőszoba-összeszerelő üzemet épít a Bayer Construct Sóskúton

MTI, magyarepitok.hu

2024.03.12. 09:42

A bejelentésen az építőipari cég és az állam stratégiai megállapodást írt alá. A tervezett fejlesztés száz embernek teremt munkahelyet.

Óriásberuházást jelentettek be: a hazai építőipar meghatározó szereplője, a Bayer Construct Zrt. fürdőszoba-összeszerelő üzemet létesít Sóskúton, ahol a cégtelephelye is működik. A 15 milliárd forintos projektet az állam 6,6 milliárd forinttal támogatja, így segítve száz új munkahely létrejöttét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hétfői eseményen.

Mint mondta: a beruházás jelentősen hozzájárul a magyar gazdaság egyik fő gerincoszlopának számító, közel 400 ezer embernek munkát adó, tavaly 7400 milliárd forintnyi termelési értékű építőipar további erősödéséhez.

 

Több hazai vállalat is regionális éllovassá nőtte ki magát

Szijjártó Péter hozzátette: az elmúlt tizennégy év nemzeti érdeken alapuló gazdaságfejlesztési stratégiájának nyomán mára több hazai vállalat is regionális éllovassá tudta kinőni magát különböző kulcsiparágakban. Kifejtette, hogy a hazai gazdaság teljesítménye szempontjából a beruházások kritikus fontosságú szerepet játszanak, ezért a kormánynak nem lehet más célja e téren, mint hogy Magyarországon legyen Európa legvonzóbb beruházási környezete. Ehhez pedig tájékoztatása szerint az is hozzátartozik, hogy a kormány rendre stratégiai együttműködési megállapodásokat köt a gazdaság növekedéséhez nem csak beruházásaikkal, hanem azokon túlmutató tevékenységükkel is hozzájáruló vállalatokkal.

 

Fotó: Hegedüs Róbert/MTI

Az állam idén februárban döntött úgy, hogy stratégiai megállapodást köt a Bayer Construct Zrt.-vel, melynek aláírása most történt meg. Ezt követően a külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: ezek a partnercégek vállalják többek között a munkatársaik folyamatos képzését, a tevékenységük hozzáadott értékének növelését, a szoros együttműködést a szakképzési és felsőoktatási intézményekkel, illetve azt, hogy magyar beszállítókkal dolgoznak együtt, amilyen mértékben csak lehetséges.

 

A Bayer Construct több mint 1500 embernek ad munkát

"A mai napon a 95. stratégiai partnerségi megállapodást írtuk alá, ezúttal egy magyar vállalattal, amely Közép-Európa építőiparának és ingatlanfejlesztő ágazatának egyik meghatározó vállalata" - közölte Szijjártó Péter.

"A Bayer Construct ma már több mint 1500 embernek ad munkát Magyarországon. A tevékenységével folyamatosan hozzájárul a magyar építőipar teljesítményének növeléséhez, és a Bayer Construct olyan összetett tevékenységet végez, amely gyakorlatilag az ingatlanfejlesztési tevékenységtől, a tervezéstől kezdve a gyártáson és a kivitelezésen keresztül az értékesítésig és az üzemeltetésig lefedi az építőipari tevékenység gyakorlatilag teljes spektrumát" - tette hozzá.

 

Balázs Attila a Bayer Construct Zrt. vezetője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Hegedüs Róbert/MTI

 

Az elhangzottakra példa a Bosnyák tér közelében épülő Zenit by Bayer projekt, ahol jelenleg párhuzamosan, kimagasló organizációval nyolc épületet kiviteleznek – egy lakó- és hét irodaépületet. A fejlesztésről és az építőipari vállalat hatékonyságnövelő technológiáiról rendszeresen beszámol. A zuglói beruházás rekordgyorsaságú kivitelezésében közrejátszanak az előregyártott betonelemek is, amelyek a Bayer Construct cégcsoportjához tartozó VIASTEIN biharkeresztesi előregyártó üzemében készülnek.

 

 

A vállalat emellett több lakóingatlanfejlesztést tudhat magáénak a fővárosban: 2023 októberében átadták a X. kerületi Balance Garden új lakásait, az újbudai Elite Parkban pedig 464 lakás várja hamarosan új lakóit.

Az építőipari vállalat komoly energiát fektet szakképzésbe is: a Market Építő Zrt.-vel és a KÉSZ Csoporttal közösen hozták létre a hazánk új építőipari szakképzési központját, a Tudásépítő-Team-et, amely a képzőintézmények duális partnereként biztosítja az építőgazdaság szakember-utánpótlását.

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertySóskútZenit by BayerZuglószakképzéselőregyártásingatlanfejlesztés