2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Túl a felén: júniusban újabb két épület lesz szerkezetkész a zuglói beruházáson

Túl a felén: júniusban újabb két épület lesz szerkezetkész a zuglói beruházáson

magyarepitok.hu

2024.05.12. 08:05 - Bíró Beáta

Egyre látványosabban halad a kivitelező a Zugló by Bayer városnegyed munkálataival.

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, márciusban egyszerre három épület is elérte legmagasabb pontját a XIV. kerület új, többfunkciós városnegyedében, ahol egy lakó- és hét irodaépület jön létre. A Bayer Property fejlesztésében, a Bosnyák tér mellett megvalósuló városrész Pest egyik legzöldebb és legfenntartóbb területe lesz. A munkálatok változatlanul tempósan, ütemterv szerint haladnak a Zugló by Bayer nevet viselő projekten, a vállalt feladatok több mint felét, mintegy 55-60 százalékát már megvalósította a kivitelező Bayer Construct Zrt.

A komplexum előrehaladottságáról látványos videó tanúskodik.

 

 

 

A beruházás egyetlen lakóépülete, a Zenit már elkészült, átadása május végén várható, a használatbavételi engedélyeztetés folyamatban van. A 168 otthonai korszerű műszaki berendezésekkel látták el, amelyek hozzájárulnak a fenntartási költségek minimalizálásához.

A nyolc emeleten elhelyezkedő, három lépcsőházból (A, B és C) megközelíthető otthonokhoz egyszintes mélygarázs és földszinti tárolók, parkolók épülnek. A belső udvarokban padokkal, játszótérrel is ellátott, árnyas pihenőket alakítottak ki.

 

 

Hét épület – más-más fázisban

A hét irodaépület egyszerre épül, némi időeltolódással, így más-más kivitelezési fázisban tartanak. A beruházás nyár elején újabb szintet lép: júniusra két újabb irodaépület – az O3 és O4 elnevezésű – szerkezetével készülnek el a szakemberek – mondta el lapunknak Szalai Gergely, a Zenit by Bayer létesítmény főmérnöke. Hozzátette: a szokásos precíz organizációt tartva, nagyon gyorsan halad a beruházás, már három épület homlokzatát zárták le, így elindulhatnak a belső kialakítások.

 

 

Március elején egyszerre három épület bokrétaünnepét tartották: az O1, az O5 és O6 nevű létesítményekét.

Ezek közül a vegyes funkciójú O1 épület kezdi felölteni látványos formáját: előre gyártott kompozit lemezekből álló homlokzata már 70 százalékban elkészült. A létesítmény pince szintjén étterem, a földszinten, valamint az 1. és 2. emeleten kereskedelmi egységek - szupermarket, étterem, bank, divat és egyéb szolgáltatások – kapnak helyet, a felsőbb szinteken irodák létesülnek.

 

 

Van, ahol már a belső terek kialakítását végzik

Az O5 épületben már folyamatban van a fit-out kivitelezés. Ez magában foglalja az álmennyezetek, álpadlók kialakítását, belső felületkezeléseket, gépész-elektromos alapszereléseket. Ugyanezeket a munkálatokat az O6 épületen májusban kezdik el.

 

 

Májusban az utolsó, O2-es épület föld alatti munkálataival is elkészül a kivitelező, az O7-esnek pedig már a második emeleti szinten építik a szerkezetét. A tervek szerint augusztusra ez az épület is eléri a legmagasabb pontját.

Galéria

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyZuglóZugló by Bayerelőregyártás

Hírlevél

Hirdetés