2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Orvoshoz és iskolába is gördülékenyebb lesz az út a Budapest vonzáskörzetében tervezett útfelújtással
Fotó: Illusztráció Magyar Közút

Orvoshoz és iskolába is gördülékenyebb lesz az út a Budapest vonzáskörzetében tervezett útfelújtással

MTI ÖS és magyarepitok.hu

2024.06.03. 08:00 - Sándor Csilla

Budaörs európai uniós és hazai forrásokból újítja fel a Kossuth Lajos utcát. A munkálatok az önkormányzat bejelentése szerint június 10-én kezdődnek el, amelyet a Korona Holding Építő és Szolgáltató Kft. végez majd el.

Hirdetés

A forgalmas Kossuth utca pályaszerkezete és az aszfaltburkolata is felújításra szorul – közölte a település vezetése a fejlesztés bejelentésekor. A mostani mintegy 330 millió forintból megvalósuló beruházás célja az autósok, a gyalogosok és a kerékpárosok számára is biztonságos közlekedési folyosó biztosítása.

 

 

Bringabarát és esélyegyenlőséget segítő fejlesztések

Ennek jegyében új járdák is épülnek, akadálymentesítik az autóbuszöblöt és a vakok és gyengénlátók közlekedését segítő jeleket helyeznek el.
A kerékpárosok az új úton kívül kerékpártámaszoknak és új jelzőtábláknak is örülhetnek majd, amelyek a biztonságos közlekedésüket segítik. A bringabarát fejlesztésekkel a település a fenntartható, környezetbarát közlekedési módok elterjedéséhez járul hozzá.

Fásítással növelik meg az árnyékos felületeket

A Kossuth utca felújításának részeként fák, cserjék telepítésével megnövelik az útszakaszon az árnyékolt felületek nagyságát, ami nemcsak az ott élőket segíti majd kánikula idején, de az erőteljes hőhatásnak kitett út élettartamát is meghosszabbíthatják.
Budaörs egyik forgalmas útja a Kossuth Lajos utca, a környezetében számos vállalkozás és több intézmény is található az Egészségügyi Központtól a templomon és a temetőn át több oktatási intézményig. A tervek szerint a munkálatokat október végéig elvégzik.

ÚtépítésBudaörsútépítésvakok- és gyengénlátókKossuth utcaKorona Holding Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés