2024.09.09, Hétfő
Nagy az érdeklődés a Városliget melletti új lakások iránt
Látványtervek: Dürer Befektetési Zrt.

Nagy az érdeklődés a Városliget melletti új lakások iránt

Forrás: vg.hu, magyarepitok.hu

2024.07.29. 13:55 - Szabó Ákos

A Dürer Park eladásra hirdetett lakóingatlanjainak már több mint a fele elkelt.

Hirdetés

Májusban látványtervekkel mutattuk be a Dürer Park 207 lakásos fejlesztését, mely egy több elemet magába foglaló projektsorozat részeként valósul meg: a Dürer Befektetési Kft., mint beruházó, a Property Market Kft.-vel együttműködésben építi fel a három lakóépületet, illetve még két irodaház is elkészül. Minderről májusi cikkünk előtt akkor számoltunk be utoljára, amikor a második irodaház elérte legmagasabb pontját a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében, mintegy egy évvel ezelőtt.

 

Látványterv: durerpark.hu

 

Kiemelkedően magas a helyi lakosok aránya a vevők között

A napokban pedig arról írt a vg.hu sajtóközlemény alapján, hogy sikeresen indult el a lakások értékesítése. Az előregisztráció tavasszal rajtolt el, a személyesen érdeklődők több mint fele pedig már le is kötötte leendő lakását.

Árakat nem közölt a projekt beruházója, a Dürer Befektetési Kft., de azt elmondták: a legkeresettebbek a nagy alapterületű lakások, és kiemelkedően magas a helyi lakosok aránya a vevők között.

A meghirdetett lakások több mint fele tehát máris elkelt, a közlemény kiküldésekor még három lakóépületben összesen 102 szabad ingatlan közül válogathattak még az érdeklődők.

Az irodakomplexummal kombinált Dürer Parkban energiahatékony, modern épületek létrehozása a cél –  írta a beruházó.

 

 

Belső parkot és sétányt is átadnak

Fontos része a projektnek a megújuló Városligettel való kapcsolat, ennek érdekében a fejlesztés részeként átépült az Ajtósi Dürer sor középső szakasza, új kerékpársávokkal, továbbá közvetlen és biztonságos gyalogátkelőhelyekkel. A fejlesztési területen egy, az Abonyi utcát és az Ajtósi Dürer sort összekötő új gyalogos sétány is kiépül, összekötve a belső parkot, a lakóépületeket és a villanegyedet a Városligettel.

A Dürer Park 58, 72 és 77 lakásos épületei a Közti tervei alapján, a milánói Lissoni Casal Ribeiro építésziroda belsőépítészeti tervei szerint épülnek meg, a projekt kiemelkedik a szokványos lakóépület-fejlesztések közül

– írja a fejlesztő.

A Városliget sportolási és kikapcsolódási lehetőségei mellett mind a három épület saját edzőteremmel is rendelkezik majd, a lakópületekhez 282 parkolóhely létesül.

 

 

Újjászületik a 3,7 hektáros terület

Mint korábban is összefoglaltuk: az irodaházakkal és parkkal együtt összesen 3,7 hektáros területen eredetileg a XIX. század végén, a Monarchia aranykorában épült Sacre Couer (Szent Szív) nővérek által alapított katolikus iskola működött, az elegáns zuglói villanegyed és a Városliget szomszédságában. Azonban e terület sem kerülhette el a XX. század történelmi viharait: többek között a régi rendszer politikai főiskolája is itt működött, és több építészetileg nem méltó épület is elhelyezésre került, majd a főváros egyik népszerű multikulturális komplexuma kapott itt helyet. Az évtizedek alatt folyamatosan romlott az épületek és a park állaga, most azonban újjászületik a terület a még megmaradt régi épület építészeti emlékeinek megőrzésével, kortárs új épületek kialakításával, és az eredeti park megújításával.

Mi épül?Market Építő Zrt.Property Market Kft.Dürer Befektetési Kft.Dürer ParkVárosligetúj építésű lakásoklakásépítésKözti Zrt.

Hírlevél

Hirdetés