2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Nagyszabású fejlesztés indul a Kaposvári Szakképző Centrumban
Fotó: facebook.com/kszcKaposvar

Nagyszabású fejlesztés indul a Kaposvári Szakképző Centrumban

MTI

2024.04.11. 12:08 - Bíró Beáta

A Somogy vármegyei, több egységből álló intézmény két épülete kap energetikai felújítást.

Hirdetés

Jelentős beruházás kezdődik a tíz tagintézményt magában foglaló Kaposvári Szakképzési Centrumban (KSZC). A központ két egységében indul energetikai fejlesztés:

  • a KSZC Eötvös Lóránd Műszaki Technikum és Kollégiumban, valamint
  • egy másik kaposvári épületen.

A 2026-ig tartó intézménykorszerűsítés keretén belül bútorokat és eszközöket is beszereznek.

A projekt annak az országos programnak a része, amelyben 96 milliárd forintot fordít az állam a szakképző intézmények infrastruktúra- és eszközfejlesztésére, ennek kapcsán országszerte több projektről is beszámoltunk már. Legrészletesebb cikkünk a Veszprémi Szakképzési Centrum Házgyári utcában található központi tanműhelyének megújulásáról kapott információkat alapján összeállított anyag: ezt az építkezést a VEMÉV-SZER Kft, valamint a Diorit Partner Kft. munkájával valósítják meg.

A kaposvári beruházás nyitórendezvényén Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a kormány elkötelezett a piaci igényeket kiszolgáló hatékony és minőségi szakképzés megteremtésében. Ennek megfelelően stratégiát dolgozott ki a humán erőforrás, a tartalomfejlesztés és az infrastruktúra javítása érdekében.

A megnyitón elhangzott: a szakképzés nemcsak a jól képzett munkaerő megteremtését szolgálja, hanem annak minőségi művelése a települések, térségek lakosságmegtartó erejét is növeli.

A KSZC "a szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektet a személyiségfejlesztésre, továbbá a munka világában és az életben való érvényesüléshez szükséges kompetenciák fejlesztésére" - olvasható az intézmény honlapján.

SzakképzésKaposvárszakképzésKaposvári Szakképzési CentrumVEMÉV-SZER Kft.Diorit Partner Kft.

Hírlevél

Hirdetés