2024.06.19, Szerda
Tatán épít üzemet a kecskeméti Gallfood pulykafeldolgozó

Tatán épít üzemet a kecskeméti Gallfood pulykafeldolgozó

2015.12.10. 08:35 - Lengyelné Nagy Ildikó

Tatán épít vágó és húsfeldolgozó üzemet és hűtőházat a kecskeméti Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft., a beruházáshoz a társaság négyhektáros területet vásárolt a Tatai Ipari Parkban - jelentették be szerdán Tatán, a telek adásvételi szerződésének aláírásán.

Hirdetés

Borsos Ferencné, a Gallfood elnök-igazgatója elmondta, az ötmilliárd forintos beruházás megközelítőleg 350 embernek biztosít munkát, az új üzemben a tervek szerint 2017-ben indul el a termelés. A létesítmény alapterülete eléri a 15 ezer négyzetmétert és Magyarország legkorszerűbb üzeme lesz.
A vállalat pulykatenyésztő telepei Győr-Moson-Sopron, Vas illetve Komárom-Esztergom megyében működnek, ezért a társaság úgy döntött, hogy ezek közelében szeretné felépíteni új telephelyét.
Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, egy év alatt ötszáznál több új munkahely létesült Tatán, melybe a pulykafeldolgozó új állásai még nem számítanak bele.
A Gallfood Kft. Magyarország második legnagyobb pulykafeldolgozója. Két üzemükben Kecskeméten és Pacsán évente 2,5 millió pulykát dolgoznak fel.
A társaság által közzétett beszámolók szerint árbevételük 2013-ban elérte a 15 milliárd forintot, ebből 8 milliárd exportból származott. Jelentősebb külföldi piacaik; Ausztria, Németország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia. A vállalat 2013-ban 544   dolgozót foglalkoztatott teljes munkaidőben. 

mti

fotó: gallfood.hu

AktuálisTataKecskemét

Hírlevél

Hirdetés