2024.03.19, Kedd
Egyedi alkatrészek gyártását teszi lehetővé a Weinberg technológiája
Weinberg

Egyedi alkatrészek gyártását teszi lehetővé a Weinberg technológiája

magyarepitok.hu

2019.05.02. 10:45 - Almási Krisztina

A vállalat palettája új szolgáltatással bővült a forgácsolás által, ami biztosítja a nagy méretű alkatrészek megmunkálását. A megvásárolt horizont marógép munkatartománya 13 000 mm hosszúságban és 3000 mm magasságban, 1900 mm kinyúlással és 25 tonnás folyamatos körasztallal bír.

Hirdetés

A Weinberg’93 Kft. 2017-ben egy több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként egy új, 3000 négyzetméteres csarnokot hozott létre Sárospatakon.

A vállalat összesen 21 000 négyzetméter gyár felülettel rendelkezik, és üzemük mintegy 8000 tonna épület és technológiai acélszerkezet gyártását teszi lehetővé egy év alatt. Az egyedi, nagyfesztávú épületvázakat és -tartókat a 11 500  négyzetméteres daruzott  acélszerkezet–gyártó üzemükben készítik.

A gyártási folyamatok lehetővé teszik a gyártási nyomonkövetést az alapanyagtól a késztermék összeszereléséig, a folyamatokat a TÜV SÜD minősíti és tanúsítja. Az integrált vállalatirányítási rendszer szolgáltat adatot a gyártási folyamatok készültségi fokáról és az addig felmerült költségeiről.

A képre kattintva galéria nyílik meg!


Új szolgáltatás a Weinberg palettáján

A Weinberg forgácsolással bővítette szolgáltatásait, amellyel megoldást kínálnak nagyméretű, egyedi alkatrészek forgácsolásos  megmunkálására. A Skoda FCW 150 fúró-maróművet nagy öntvény és hegesztett munkadarabok forgácsoló megmunkálására használják. A megmunkálandó darabok általában hegesztett szerkezetek, de lehetnek tömbanyagból is, amelyeket felhasználási területei:

  • gépalkatrészek,
  • gépek szerkezeti egységei,
  • gépállványok, keretek és vezetékek,
  • épületszerkezeti elemek.

A forgácsolás során használt gép képes arra, hogy méréseket végezzen a térben, mindezt századmilliméteres pontossággal – ez teszi lehetővé a háromdimenziós szerkezetek legyártását. A gép rendelkezik  CNC programból  vezérelt folyamatos  körasztallal 25 tonna terhelhetőségben . Térbeli megmunkálások alkalmazása esetén CNC által vezérelt szögfejjel 1°-os osztással amely 360°-ban elforgatható ami  55 KW teljesítményű meghajtómotorral rendelkezik. A forgácsológép fontosabb paraméterei:

  • 150 mm-es főorsó,
  • 3000 fordulat/perc,
  • 9 tengely,
  • lézeres szerzámbemérés,
  • 60 darab szerszám-tárhely.

A forgácsológép azért „egyedi", mert  nagyméretű munkadarabok megmunkálását, a horizontmaró és a karusszel jellegű marásokat, egy gépen lehet megvalósítani.

Galéria

TechnológiaWeinberg '93 Építő Kft.technológiainnováció

Hírlevél

Hirdetés