2024.04.18, Csütörtök

Koji László

Koji László: 2-3 év alatt letisztul az építőipari piac

2017.05.29

Iparági hírek

Az ÉVOSZ elnöke az informatikai háttér és a szervezési kultúra terén is a javulás jeleit látja, további pozitívum az alvállalkozói lánc rövidülése.

ÉVOSZ: elindult a béremelési hullám az építőiparban

2017.04.20

Iparági hírek

A szervezet elnöke szerint, aki ezt nem tudja megtenni, eltűnik a piacról. Az építőipar túlméretezett vállalkozói lánca ugyanakkor megszűnőben van.

ÉVOSZ: másfélszeres bér kell a jó szakmunkások hazatéréséhez

2016.10.14

Iparági hírek

Országszerte 16 ezer lakás építését készítették elő Koji László összegzése szerint.

Szédítő magasságokat és mélységeket kell kiegyengetni az építőiparnak

2016.05.19

Aktuális

Az ÉVOSZ közgyűlésén visszaköszöntek az iparág jelenlegi problémái: az ágazat teljesítményét mintegy 50 százalékban az állami megrendelések biztosítják, így a két uniós ciklus közötti átmenet törvényszerűen vezetett a kibocsájtás átmeneti zuhanásához.

Áfavisszatérítéssel támogatná az ÉVOSZ a lakásfelújításokat

2016.03.11

Iparági hírek

Az építőipari szervezet emellett energetikai lakásfelújítási programot, továbbá energiatakarékos városrész-rehabilitációs programokat is javasol a kormányzatnak. Az ÉVOSZ ugyanakkor figyelmeztet, a lakástámogatási, lakásépítési programok csak akkor hatásosak, ha 8-10 évre előre kiszámíthatóak. A szövetség idén 50 százalékos növekedésre számít a lakásépítések megrendeléseiben.

ÉVOSZ ismét: A kőműves és burkoló szakmák összevonása nem vált be

2015.10.28

Iparági hírek

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ismételten szorgalmazza a kőműves és burkoló szakmák képzésének különválasztását. A két szakma 2012. évi Országos Képzési Jegyzékben való összevonása nem vált be, indokolt ezek ismételt különválasztása.

Koji László maradt az ÉVOSZ elnöke

2017.05.05

Iparági hírek

A 2015-ben megválasztott elnököt egyhangúlag erősítette meg helyén a szervezet közgyűlése.

Éves összegzés: számítani lehetett az idei visszaesésre, jövőre fellendülés jön

2016.12.15

Iparági hírek

Bár a KSH csütörtöki jelentése alapján az építőipar teljesítménye csaknem 20 százalékkal visszaesett tavalyhoz képest, bizakodásra ad okot, hogy az építőipari vállalkozások október végi szerződésállománya már 24 százalékkal meghaladta az előző évi bázist.

„Ez nekünk biztosan munkát ad” - az ÉVOSZ elnöke az ország felminősítéséről

2016.09.19

Aktuális

Koji László az idei gyengélkedés ellenére az év végéig jó hajrát vár az építőipartól, mely az ÉVOSZ várakozásai szerint jövőre újra elérheti a 2171 milliárdos kibocsájtási szintet.

Ukrajnai munkaerővel segítené a hiányszakmákat az ÉVOSZ

2016.05.10

Iparági hírek

Átlagban évi 3000 munkás dolgozna Magyarországon az itteni bérekért, a megoldás a kárpátaljai gazdasági gondokat is enyhíthetné a szervezet elnöke szerint.

Tisztul a kép az építőiparban, rendeződnek az építési jogszabályok

2016.03.09

Aktuális

Az építési szakma javaslatait meghallgatva a több ezer oldalt kitevő építési jogi szabályozást befogadható mennyiségűvé tömörítik. Egyértelművé válik a kivitelező és az építtető felelőssége, valamint a jogszerűtlen és a szakszerűtlen építési tevékenység. Az ÉVOSZ ugyanakkor az iparág összes problémáját kezelő javaslati csomagot tett le az asztalra a szervezet elnökségi ülésén.

Javaslatok a lakásépítési piac élénkítéséhez

2015.10.19

Gazdaság