2024.03.19, Kedd
Csaknem 3 év után közel a befejezéshez a zalalövői elkerülő
Facebook-NIF

Csaknem 3 év után közel a befejezéshez a zalalövői elkerülő

Facebook-NIF

2016.08.10. 11:01 - Antal Zsófia

Az aszfalt kopóréteg építése, valamint a befejező tereprendezési és forgalomtechnikai munkák zajlanak a 86-os utat tehermentesítő elkerülőn. A NIF szerint a szakaszt ősz végétől vehetik birtokba a közlekedők.

Hirdetés

A májusi 77 százalékos készültséghez képest újabb előrehaladásról adott hírt a 86. számú főút Zalalövő elkerülő szakaszán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Eszerint a nagytömegű munkák befejezése után augusztusban már az új aszfalt kopóréteget építik. A 11,5 tonnás burkolatmegerősítés helyszínén és az elkerülő új nyomvonalán egyaránt a befejező vízépítési, árokburkolási, tereprendezési és forgalomtechnikai munkák zajlanak.

A 160, illetve 600 méter hosszú hidak esetében a héten megtörténik a próbaterhelés.

A közel 14 milliárd forintos beruházás kivitelezése ütemterv szerint halad, a közlekedők várhatóan ősz végére már használhatják az új, 13,1 km hosszú útszakaszt.

A 86-os út Rédicstől Szombathelyen és Csornán át Mosonmagyaróvárig az E65-ös nemzetközi főút részeként bonyolítja le Magyarország nyugat-dunántúli részén az észak-déli irányban áthaladó nemzetközi forgalmat. Miután Ausztria az ezzel párhuzamosan futó A2-es autópálya forgalmát lekorlátozta, 2004 óta az európai kamionforgalom ide terelődik, jelentősen túlterhelve az útvonalat. Az út műszaki kapacitását nagyságrendileg meghaladó forgalom miatt Magyarország az útvonal átfogó fejlesztésébe kezdett. Ennek része a Szombathely és Csorna közt épülő M86-os autóút, illetve több elkerülő út – köztük a zalalövői – létesítése.

Galéria

ÚtépítésSzombathelyZalalövőM86-osCsornaNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Közgép Zrt.

Hírlevél

Hirdetés