2024.03.28, Csütörtök
Kezdődhet a kivitelezés Kisvárda nyugati összekötőjén
kép: d-profil.hu (A kép illusztráció!)

Kezdődhet a kivitelezés Kisvárda nyugati összekötőjén

kozbeszerzes.hu, nif.hu

2016.12.28. 12:46 - Antal Zsófia

Négyágú körforgalom, buszöböl, gyalogátkelők és parkoló is épül az állami finanszírozású, 273 millió forintos projekt keretében.

Hirdetés

Új, négyágú körforgalmú csomópont épül Kisvárda nyugati, 4149. jelű összekötő útján a Krucsay Márton utca - Várday István utca - Vár utca kereszteződésében, költségvetési forrásból. Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az olcsvaapáti székhelyű Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. nettó 273 millió forintos ajánlatát jelölte meg győztesként, így ők kezdhetik meg a munkát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

A 9 méter belső sugarú, 6 méter körpálya szélességű körforgalom mellett két autóbusz egyidejű megállását biztosító új autóbuszöböl és négy gyalogos átkelőhely is épül, valamint létesül egy új, párhuzamos megállást biztosító parkoló is. Megtörténik a csomópontba csatlakozó utcák burkolatának felújítása és a járdák átépítése is.

A csatlakozó útszakaszok, járdák, autóbusz megállóhelyek átépítése, és a kapcsolódó közműkiváltások (hírközlő vezetékek, víz- és gázvezetékek stb.) elvégzése szintén a Zemplénkő feladatát képezi. A kivitelezés több mint háromezer köbméter földmunkával jár, 1685 méter szegélyt építenek meg, és 2200 négyzetméteren térkő burkolatot helyeznek el. A cementes és bitumenes pályaszerkezeti rétegek összesen több mint ezer köbmétert tesznek ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kisvárda tehermentesítésére több beruházás is indul: a déli elkerülő jórészt új nyomvonalon köti majd össze a 4-est és a vásárosnaményi utat, később megépül a nyugati és az északkeleti tehermentesítő is.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Útépítésépítőipari cégekKisvárda

Hírlevél

Hirdetés