2023.06.09, Péntek
Véget érnek a dugók, átadták az M0-ás budakalászi csomópontját
(mti)

Véget érnek a dugók, átadták az M0-ás budakalászi csomópontját

vezess.hu, budakalasz.hu, mti

2017.06.12. 06:43 - Hegedűs Gergely

A Swietelsky által kivitelezett beruházásban az egysávos, normál körforgalmat turbó körforgalom váltotta fel forgalomfüggő jelzőlámpákkal.

Hirdetés

Elkészült az M0-ás és a Budapestről Szentendrére vezető 11-es út csomópontjának átépítése és kapacitásbővítése. A Megyeri-híd budakalászi oldalán fekvő csomópont beruházását a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezte. A budakalászi csomópont jelzőlámpákkal bővült, az egysávos, normál körforgalmat úgynevezett turbó körforgalom váltja fel.

A budakalasz.hu korábban azt írta, a körforgalomba csak egy sávon lehetett behajtani, emiatt gyakoriak voltak a torlódások a környéken.

Az MTI szerint autósokat a megújult körforgalomban olyan jelzőlámpák segítik, amelyek nem fix programokkal, hanem forgalomfüggő üzemmódban működnek. A vezess.hu azt írja, az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk. Ennek kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik.

A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé gömbsort építettek be. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba.

Az új forgalmi rend bevezetése után két hétig a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban – jelezte a Magyar Közút.

ÚtépítésBudakalász

Hírlevél

Hirdetés