2024.04.20, Szombat
Újabb lépéssel közelebb a Miskolc-Kassa autópálya

Újabb lépéssel közelebb a Miskolc-Kassa autópálya

magyarepitok.hu

2017.07.21. 13:44 - Hegedűs Gergely

A Tornyosnémetiig kiépülő közel 60 kilométeres szakasz második közbeszerzésének öt nyertese van.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakasza független mérnöki közbeszerzésének nyertesét. A TED-en közzétett tájékoztató szerint a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., a Transinvest-Budapest Kft., az EUROUT Mérnöki Tanácsadó Szervező és Kereskedelmi Kft., az Országos Vízügyi Beruházási Mérnöki Konzulens és Tervező Kft., valamint a VIKÖTI Mérnök Iroda Kft. együttesen végzi el a nettó 2,769 milliárd forint értékű feladatot az 56,7 kilométeres útszakaszon.


Ezt kell megvalósítani a majdani kivitelezőnek

Az M30-as autópálya eddig az M3-as és Miskolc között épült meg. A Miskolctól Kassáig tartó autópálya határontúli részével Szlovákia már korábban elkészült, a határ és Tornyosnémeti közötti szakaszt az Euroaszfalt kivitelezi.

A most megjelent kiírás szerint Miskolc és Tornyosnémeti között kétszer két sávval, illetve leállósávval ellátott, 26,60 méter koronaszélességű autópálya jön létre. A fejlesztésben többek közt az encsi mérnökségi telep (mely átveszi a megszűnő szikszói telep szerepét)

  • hat új különszintű forgalmi csomópont,
  • három pihenőhely létesül (ebből egy komplex, kettő egyszerű),
  • egy állandóan működő tengelysúlymérő hely is létesül.


Van, ahol már most is négysávos

A közbeszerzés szövege szerint a 3-as főút érintett részén már több, kétszer két sávos útszakasz található. A tervezési szakasz elején hozzávetőlegesen 1500 m hosszon a már megépült 306-os út négynyomúsításával alakítandó ki az M30 autópálya. Ugyanakkor Novajidránytól a tervezési szakasz végéig a 3-as nyomvonalának átépítésével helyenként korrekciójával számolnak.

Az M30-as Miskolc-Tornyosnémeti szakaszának tervezői közbeszerzését tavaly májusban a Tura-Terv Mérnökiroda Kft., a RODEN Mérnöki Iroda Kft és az UTIBER Közúti Beruházó Kft. nyerte meg.

ÚtépítésMiskolcTornyosnémetiM30-as

Hírlevél

Hirdetés