2024.04.19, Péntek
Megkezdődött a próbaaszfaltozás a zalaegerszegi tesztpályán
zegtv.hu

Megkezdődött a próbaaszfaltozás a zalaegerszegi tesztpályán

zegtv.hu

2017.08.25. 08:00 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt kivitelezi az egész Európában egyedülálló projekt első részét, a gyorsítósávon is elkezdtek dolgozni.

Hirdetés

Elkezdték a zalaegerszegi tesztpályán a próbaaszfaltozást, illetve folynak a munkálatok a gyorsítósávon is. A projekt első részének kivitelezését korábban elnyerő Duna Aszfalt Kft. gépei folyamatosan dolgoznak a dinamikus felületen: a háromszáz méteres körpályára már rákerült a kőréteg, szerdán az aszfaltburkolaton is elkezdtek dolgozni.

Az egész kontinensen egyedülálló létesítmény építése a tervek szerint halad – mondta el a Zalaegerszegi Televíziónak Vigh László, a tesztpálya miniszteri biztosa. A gyorsítósávnál a talaj kiemelése megtörtént, Vigh elmondása szerint idén egy másfél kilométer hosszú, 50 méter széles aszfaltfelület szintén elkészülhet. Amennyiben az időjárás engedi, a kiszolgáló egységek építését is megkezdhetik ebben az évben.

A tesztpálya alapkőletétele májusban volt, a 40 milliárd forintos beruházás első ütemével várhatóan jövő tavaszra végeznek, a teljes projektet pedig 2020-ban fejezhetik be. Vigh kifejtette: 20-30 céget vonz be Zalaegerszegre a létesítmény, amely önmagában is jelentős gazdasági fellendülést okozhat a városban.

Duna Aszfalt Zrt.ÚtépítésútépítésZalaegerszeg

Hírlevél

Hirdetés