2024.04.24, Szerda
3 milliárd forintból újítják fel Szabolcs-Szatmár-Bereg útjait
aszfaltpalya.hu (illusztráció)

3 milliárd forintból újítják fel Szabolcs-Szatmár-Bereg útjait

mti

2017.09.14. 11:51 - Szabó Ákos

Több mint 65 kilométernyi utat állítanak helyre, köztük a Nyírbátort és az M3-as autópályát összekötő 10 kilométeres szakaszt is, amivel a helyi ipari parkot is könnyebben elérhetővé teszik.

Hirdetés

Uniós támogatással, két ütemben fordítanak 2,9 milliárd forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közúthálózatára – mondta el Seszták Oszkár országgyűlési képviselő.

A beruházás első felében 23,3 kilométernyi közút újul meg Dombrád, Nyírtura, Nyírbátor, Sonkád és Kisvárda térségében. A rohamtempóban iparosodó Nyírbátor és az M3-as autópálya közötti 10,3 kilométer hosszú út rekonstrukciójára 1 milliárd forintot különítettek el, ez a fejlesztés a város lakói mellett az ipari parkban működő üzemeknek is hasznos lesz. A tervek elkészültek, október végére várhatóan kiválasztják a projekt kivitelezőjét is. A munkaterület átadásának időpontját novemberre tűzték ki.

A projekt második szakaszában a megye úthálózatának 42 kilométernyi részét fogják korszerűsíteni. Többek között a Fényeslitke-Döge, a Nyíregyháza-Kótaj és az Ura-Csenger közötti útszakaszokon végeznek majd munkálatokat, a kivitelezési tervekkel október végére készülnek el.  

ÚtépítésútfelújításNyírbátor

Hírlevél

Hirdetés