2024.06.13, Csütörtök
Határidő előtt elkészült a Határőr út felújításával a Penta Budapesten
hegyvidek.hu

Határidő előtt elkészült a Határőr út felújításával a Penta Budapesten

magyarepitok.hu/Dernovics Tamás (illusztráció)

2017.09.22. 12:05 - Szabó Ákos

Az iskolakezdés előtt át tudták adni a forgalomnak a fővárosi XII. kerület fontos útját, melyet 170 millió forintból tettek biztonságosabbá.

Hirdetés

Elkészült a budapesti Hegyvidék egyik legnagyobb idei útfejlesztése, átadták a Határőr út Gaál József út és Ráth György utca közötti szakaszát. A beruházást, amely a Fővárosi Önkormányzat tavaly elkészült Határőr úti útmunkálataihoz kapcsolódik, a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezte, a felújítást a kisebb forgalmú nyári hónapokra időzítették. A beruházás mintegy 170 millió forintba került.

A Határőr utat egy négyszáz méteres szakaszon, összesen 3800 négyzetméteren újították fel. Az útburkolat mellett az alapot is teljes egészében átépítették. A régi burkolat eltávolítása során 1600 köbméter anyagot szállítottak el a munkaterületről, az új bukolathoz 900 köbméternyi betont használtak fel és 1200 tonna aszfaltot is bedolgozta az útfelújítás során.

 

Már a felújított úton vihetik iskolába gyermekeiket a szülők

Pokorni Zoltán kerületi polgármester kiemelte, hogy a korábban foltvarrásos takaróhoz hasonlító fontos közlekedési útvonallal a vártnál korábban elkészültek, így az átépített útszakaszt már hetekkel az iskolakezdés előtt átadhatták a forgalomnak. Egyedül az Alma utca és a Ráth György utca közötti, páros oldalon lévő járda felújítása kapcsán volt valamennyi csúszás a közműépítési munkák elhúzódása miatt.

 

Penta Általános Építőipari Kft.ÚtépítésútfelújításXII. kerület

Hírlevél

Hirdetés