2024.03.19, Kedd
A Strabag munkájával válik gyorsabbá Győr közlekedése
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Strabag munkájával válik gyorsabbá Győr közlekedése

magyarepitok.hu

2018.07.04. 12:44 - Szabó Ákos

A mintegy kétmilliárd forintos beruházásban többek között 2x2 sávosra szélesítik ki az 1-es főút pályájának egy 710 méter hosszú részét.

Hirdetés

Tavaly ősszel a kormány bejelentette: 2x2 sávosra bővítik az 1-es főút győri szakaszának a likócsi csomópont és az Ipar utca között haladó 710 méteres útvonalát, illetve rekonstrukciós és átépítési feladatokat is elvégeznek a terület közlekedési infrastruktúráján. Miután ezt követően decemberben kiírták a közbeszerzési eljárást, most az uniós közbeszerzési értesítő adataiból kiderült: a feladatot a Strabag Általános Építő Kft. végezheti el.

 

Győr érintett területei

 

Jelentősen bővítik Győr úthálózatát

A mintegy 2,18 milliárd forint értékű projekt során a város Audi-gyára és a környező ipari területek is könnyebben elérhetővé válnak majd. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. irányításával megvalósuló beruházásban az 1-es főút 0,7 kilométeres szakaszának szakaszának kiszélesítésén kívül

  • meghosszabbítják a gyorsítósávot a likócsi körforgalom után,
  • kopórétegcserét végeznek a főút 122+630 – 122+770 km szelvényei között
  • és kétrétegű aszfalttal erősítik meg a 122+770 – 123+080 km szelvények közötti pályát.

Emellett külön szintű csomópontot építenek a Reptéri útnál, melynek során felüljárót is kialakítanak. Végül pedig felújítják a Dohány utca Kárdán utca és Reptéri út közötti szakaszát, ahol új körforgalom is épül, valamint rekonstruálják a Reptéri út Dohány utca és Mártírok útja közötti részét is.

GyőrStrabagÚtépítésútépítésútfelújítás1-es főút

Hírlevél

Hirdetés