2024.03.19, Kedd
Megkezdődött az 54-es főút kibővítése Kecskemétnél
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megkezdődött az 54-es főút kibővítése Kecskemétnél

magyarepitok.hu

2018.07.11. 13:40 - Antal Zsófia

A Duna Aszfalt kivitelezésében közel 9 milliárd forintból megvalósuló négysávosításnak köszönhetően az útszakasz egyben a város déli elkerülőjeként is funkcionálhat majd.

Hirdetés

Letették az 54-es főút M5-ös autópálya és 5-ös főút közötti kapacitásbővítésének alapkövét. A négysávosítási projektet a Duna Aszfalt Kft. nyerte el még májusban, a kivitelezés nettó 8,77 milliárd forintból történik.

A képre kattintva galéria nyílik!

Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese ismertette, hogy az útszakasz északi oldalán 7 kilométer hosszan egyesített szerviz- és kerékpárút, déli oldalán pedig 4,5 km földút létesül. Szintén a bővítés során jön létre:

  • öt turbó körforgalom (ebből három új, kettő esetében pedig a meglévő egyszerű körforgalmat bővítik),
  • öt híd a kerékpárút felett (ezek közül négy új, egy esetben pedig a meglévőt hosszabbítják meg),
  • a kapcsolódó közműlétesítési és -kiváltási munkák.

Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára ismertette, hogy a hazai költségvetésből megvalósuló építkezés 2020 első felében fejeződik be. A beruházásnak köszönhetően javul a város déli iparterületének megközelíthetősége, és az út egyben déli elkerülőként is funkcionál majd.

Az alapkőletételi ünnepségen részt vett még dr. Zombor Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, és Feketené Fazakas Adrienne, a Duna Aszfalt stratégiai igazgatója is.

Galéria

Duna Aszfalt Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésKecskemét54-es főút

Hírlevél

Hirdetés