2024.03.19, Kedd
Győr egyik legveszélyesebb csomópontja vált biztonságosabbá
Fotók: NIF Zrt.

Győr egyik legveszélyesebb csomópontja vált biztonságosabbá

magyarepitok.hu

2018.08.11. 08:07 - Hegedűs Gergely

A 83-as főút és az M1-es autópálya találkozását négysávosítással és új körforgalmakkal fejlesztette a Strabag. A következő ütemben a főút egészen Pápáig négy sávot kap.

Hirdetés

Győrben átadták a 83-as főút bevezető szakaszán elvégzett útfejlesztést. A Strabag kivitelezésében egyrészt négysávosodott a 83-asnak a főút és az M1-es autópálya találkozásánál fekvő 1 kilométeres szakasza, másrészt további fejlesztésekkel gyorsították és biztonságosabbá tették a csomópontot.

A főútnak és a sztrádának Győr déli külső övezetében található csomópontja korábban rengeteg baleset történt, ez indokolta a másfél milliárd forintos beruházást.


Ez történt a projektben

A tavaly augusztusban kezdett munkák során a 83-as főút a 69+290 és a 70+250 kilométerszelvények között nyert új sávokat, így az M1-es autópálya hídja alatt is négysávossá vált. A beruházásban három turbó körforgalom is kiépült, az M1-es Mosonmagyaróvár felőli lehajtójában közvetlen ág épült ki Pápa felé.

A körforgalomban a külső sávból történő belépésnél, a körforgalom külső sávjában, az belső sávból történő belépésnél a körforgalom belső sávjában kell haladni.


Ezt hozza a folytatás

A Győrt és Pápát összekötő 83-as főút fejlesztésének ez csupán az első üteme volt, a következőben a maradék 36 kilométer is négy sávot kap. A második ütem tervezői közbeszerzése áprilisban jelent meg, eszerint hat különszintű csomópontot (Pápa-Észak, Gyarmat, Tét-Dél, Tét-Észak, Győrszemere, Koroncó) és két turbó körforgalom is épül a 83-ason.

A projekt térképe a tavalyi alapkőletételen - magyarepitok.hu


Mindezek mellett a Magyar Közút pápai mérnökségi telepét korszerűsítik és bővítik.

Az átadón kiderült, az új ütem tervezése már elindult, a kivitelezői közbeszerzést jövő év elején írják ki, a kivitelezés pedig a harmadik negyedévben indul. A tervek szerint a bővítés és felújítás 2022 negyedik negyedévében fejeződik be. 

GyőrStrabagÚtépítésM1-es autópálya83-as főút

Hírlevél

Hirdetés