2024.03.19, Kedd
17 kilométeres útszakaszt adott át a Strabag és a Soltút Somogy megyében
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

17 kilométeres útszakaszt adott át a Strabag és a Soltút Somogy megyében

magyarepitok.hu

2018.10.10. 16:50 - Antal Zsófia

A Berzence és Iharosberény között megújult négyszámjegyű utat több mint 80 milliárd forintnyi felújítás követi jövőre a hasonló rendű szakaszokon.

Hirdetés

Átadták Somogy megyében a 6819-es jelű Berzence-Csurgó-Iharosberény összekötő utat, melyet 2,1 milliárd forintból újított fel a STRABAG Általános Építő Kft. és a Soltút Kft.

Németh Zsolt, a beruházó Magyar Közút Nzrt. Somogy megyei igazgatója kiemelte, a felújításnak köszönhetően jelentősen javult a közlekedésbiztonság a szakaszon. Lecserélték a korlátokat, az egyenletes felszínnek köszönhetően javult a vízelvezetés, és üzemeltetni is sokkal hatékonyabb lehet majd az utat.

A képre kattintva galéria nyílik!

Jövőre a négy- és ötszámjegyű utak felújítására a Magyar falu programra elkülönített 150 milliárd forintból 50 milliárd forintot, az autópályadíjakból pedig 30-35 milliárd forintot költenek – emelte ki Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár az átadón.

Füstös János, Csurgó polgármestere köszönetet mondott a projekt minden résztvevőjének, és mivel a fejlesztés finanszírozója nem a város volt, számukra különösen nagy ajándéknak nevezte az útfelújítást. Szászfalvi László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy évtizedeket vártak az út felújítására az itt élők, és nagy öröm, hogy már négyszámjegyű utak felújítására is jut forrás.

Galéria

StrabagSoltút Kft.ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.CsurgóIharosberényBerzence

Hírlevél

Hirdetés