2024.03.29, Péntek
Helyreállította Dévaványa közúti elérhetőségét a Swietelsky
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Helyreállította Dévaványa közúti elérhetőségét a Swietelsky

magyarepitok.hu

2018.10.26. 13:15 - Hegedűs Gergely

Az ország egyik legrosszabb állapotba került útját tette rendbe a beruházás, teljes körű felújítást kapott a 4231-es egy 4,6 kilométeres szakasza.

Hirdetés

Gyomaendrőd és Dévaványa között a Kőszigeti Major lejárójánál átadták a két települést összekötő út felújított szakaszát. A 4231-es számú út a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében 4,6 kilométeren újult meg. Békés megyében a Magyar Közút Zrt. májusi tájékoztatása szerint összesen 55 kilométernyi út újul meg a Swietelsky mellett a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. munkája által.

A két települést összekötő út felújított szakasza - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A korábbi sajtóhírek szerint a 46-os főúton fekvő Gyomaendrődről a Dévaványára vezető bekötő út annyira rossz állapotban volt, hogy egyes szakaszai gyakorlatilag járhatatlanok voltak. Az autósok ezeken részeken 10 kilométeres sebességgel araszoltak, illetve volt, ahol le is tértek az útról, hogy kikerüljék a kátyúkat.


Jövőre tovább javul az út állapota

A pénteki átadón elhangzott, bár a 4231-es nem újult meg teljes egészében a két település közötti 11 kilométeren, a legrosszabb állapotú részeit rendbe tették. Valánkszi Róbert, Dévaványa polgármestere azt is elmondta, hogy a Magyar Közút újabb beruházásában további két kilométer fog megújulni a jövő évben.

A közútkezelő korábbi tájékoztatása szerint a Dévaványa elérhetőségét biztosító út műszaki tartalmát tekintve teljes körű felújítást kapott. Ennek során

  • a kopóréteg profilmarásáról,
  • a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről,
  • a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről,
  • az új tartós burkolati jelek felfestéséről,
  • valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.ÚtépítésútfelújításGyomaendrődDévaványa

Hírlevél

Hirdetés