2024.05.04, Szombat

Hirdetés

Ideiglenes vasúti pálya kialakításával folytatódott az M85-ös építkezése
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ideiglenes vasúti pálya kialakításával folytatódott az M85-ös építkezése

magyarepitok.hu

2018.10.28. 10:00 - Szabó Ákos

A Dömper és a Subterra-Raab a 15-ös vasútvonal egy szakaszát váltotta ki az építkezés idejére.

Hirdetés

Javában folyik Sopron közelében az M85-ös gyorsforgalmi út kivitelezése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában. A munkálatokat a Nagylózs és a Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeres, hármas számú szakaszon, illetve a Sopron-kelet és Fertőrákos közötti 6,4 kilométeres négyes számú szakaszon a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alkotta DS konzorcium végzi el.

 

Megkezdődött a nagytöltések építése is

A fejlesztés a tervek szerint halad, jelenleg már a nagyléptékű földmunkák zajlanak, miután a földmunkatervek megkapták a megfelelő mérnöki jóváhagyást és a kivitelezők pedig a munkaengedélyt – tudta meg lapunk. Így a nagytöltések építése is elkezdődhetett, melyhez részben magából a nyomvonalból, részben pedig az engedélyezett célkitermelőhelyekről származik a szükséges anyag.

 

 

800 méternyi ideiglenes vasúti pályát építettek

Emellett a 15-ös vasútvonal és az M85-ös kereszteződésénél a következő időszakban felépülő híd kialakításához szükséges ideiglenes vasúteltereléshez szükséges feladatokat is elvégezték. A gyorsforgalmi út a munkálatok befejeztével itt egy újonnan épített vasúti híd alatt fog áthaladni, melyet a korábbi pályaalapot adó töltés helyén alakítanak ki.

Ahhoz, hogy ez a terület a munkálatokra felszabadulhasson, a kivitelező konzorcium egy mintegy 800 méter hosszú ideiglenes vasúti töltést és pályát épített ki, melyre a 15-ös vonalat már át is terelték. Az átkelő műtárgy felépítése után a vonatok újra a régebbi szakaszukon, illetve felépült hídon keresztül haladhatnak majd át az M85-ös fölött.

Ezzel együtt a hármas számú szakaszon a kivitelezők az összes műtárgy próbacölöpözését is elvégezték és így elkezdődhetett a cölöpök próbaterhelése is.

 

Az M85-ös érintett szakaszának tavaszi alapkőletétele (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)
Subterra-Raab Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Útépítéshídépítésgyorsforgalmi utakM85-ösDömper Kft.

Hírlevél

Hirdetés