2024.03.28, Csütörtök
Az M4-es újabb szakaszán közlekedhetnek még idén az autók
Fotók: nif.hu

Az M4-es újabb szakaszán közlekedhetnek még idén az autók

nif.hu, magyarepitok.hu

2018.11.21. 14:08 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt és a Hódút munkájának köszönhetően a Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakasz, valamint az M35-ös meghosszabbítása is elkészül. Előbbin három hidat is átadnak.

Hirdetés

Hamarosan birtokba veheti a forgalom a fővárost az román államhatárral a Hajdú-Bihar megyei Nagykerekinél összekötő M4-es egy újabb szakaszát – írja honlapján a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), miután augusztusban a 2x2 sávos gyorsforgalmi út egy Budapest-közeli pályarészét átadta a Colas-csoport (az útvonalról a TV-műsorunkban is beszámoltunk).

Most hamarosan az M4-es másik végén, a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. által kivitelezett Berettyóújfalu-Nagykereki I. ütem ideiglenes forgalomba helyezése történik meg, a szintén a két vállalat munkájával épülő szomszédos M35-ös II. ütemével együtt.

 

 

A mintegy 2,95 kilométeres M4-es pályarészen három híd is épül, jelenleg ezek befejező munkálatai tartanak. A forgalom felengedése előtt két híd próbaterhelése esedékes volt, amit a hétvégén meg is tartottak: a Kék-Kálló, illetve egy útvonal felett haladó acél főtartós, vasbeton pályalemezes híd adatait mérték fel. A hidak tesztelését három, összesen 40 tonnát nyomó teherautó segítségével végezték el, az adatokat várhatóan november végéig értékelik ki.

 

 

Galéria

Hódút Kft.Duna Aszfalt Zrt.Útépítésútépítéshídépítésgyorsforgalmi utakM4-esM35-ös autópálya

Hírlevél

Hirdetés