2024.03.19, Kedd
Új bicikliutakkal reagál Székesfehérvár a páratlan forgalomnövekedésre
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új bicikliutakkal reagál Székesfehérvár a páratlan forgalomnövekedésre

szekesfehervar.hu

2018.11.13. 11:00 - Hegedűs Gergely

Mindössze két és fél év alatt nőtt 37 ezerről 48 ezerre nőtt a személygépkocsik száma a megyeszékhelyen, amely messze túllépte az uniós átlagot.

Hirdetés

Megtartották az átfogó székesfehérvári kerékpárútfejlesztés programindító sajtótájékoztatóját. Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte uniós forrásokból.


A civilek véleményét is kikérik

A város honlapjának tudósításából kiderül, két és fél év alatt mintegy 30 százalékkal növekedett a motorizált, egyéni közlekedésre használt járművek száma Székesfehérváron. A regisztrált motorkerékpárok és a személygépkocsik száma 2015-ben 37.000 volt, ugyanakkor egy múlt heti adat szerint mára 48.000-re emelkedett a számuk.

Összesen 56.000 gépjármű van Fehérváron, azaz ezer lakosra 560 gépjármű jut, ami messze meghaladja az uniós átlagot.

Cser-Palkovics András polgármester az eseményen elmondta, a most kezdődő beruházás kapcsolódik a Budapest – Balaton kerékpárúthoz. Zsihovszky Gábor, a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Környéke Szervezetének titkára köszönetét fejezte ki amiatt, hogy kikérik a véleményüket a fehérvári kerékpárúthálózat teljessé tétele során.


Ezekben az utcákban indulnak a munkálatok

A szekesfeharvar.hu cikke szerint az alábbi területeket érintik a fehérvári fejlesztések:

  • még idén elkészül Felsővárosban az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal;
  • jövőre indítják a Gáz utca – Széna tér – Mikszáth Kálmán utca fejlesztését az útfelület újra osztásával, illetve a Közgyűlés már kiírta a közbeszerzést a Zámolyi utat és a Kiskút útját érintő beruházásra;
  • a Rákóczi út – Gáz utca körforgalmú csomópont átépítése is megtörténik.

A munkák során útfelújítás, útszélesítés és új kerékpársáv építése is történik, emellett buszöböl, járda és vakvezető rezgőkő is létrejön az érintett területeken.

közlekedésfejlesztésÚtépítéskerékpárútSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés