2024.03.28, Csütörtök
Ezzel a fejlesztéssel bővül Paks kerékpárút hálózata
illusztráció (fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu)

Ezzel a fejlesztéssel bővül Paks kerékpárút hálózata

kozbeszerzes.hu, paks.hu

2019.01.25. 13:26 - Antal Zsófia

A Real-Rent és a Soltút munkájának köszönhetően bekötik a kerékpáros közlekedésbe az északi Dunakömlőd városrészt.

Hirdetés

Két és fél kilométer hosszú kerékpárút épül Pakson, a kompkikötőtől Dunakömlőd városrész irányába. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) nettó 522 millió forintból megvalósuló fejlesztést a borzavári székhelyű Real-Rent Kft. és a Soltút Kft. kivitelezik, az önkormányzattal január 16-án megkötött szerződés szerint.

A tervezett kerékpárút keresztezi az elsőrendű árvízvédelmi fővonal töltését, ezt követően alacsonyabban a vasúti töltés oldalában halad majd. A vasutat a dunakömlődi bekötőút csomópontja előtt szeli át, ahol jelenleg még nincs útátjáró, ezért itt fénysorompót építenek ki.

A kerékpárút összesen 5705 négyzetmétert foglal majd el, ebből 4474 négyzetmétert a beruházás keretében megvalósítandó töltésen építenek ki. A világítást nyolc darab új közvilágítási oszlop elhelyezésével biztosítják.

A projekt tervezett befejezési dátuma október 15.

 

Kunszentmárton külterületén is feladatot kapott a Soltút

A közbeszerzési értesítőből az is kiderül, hogy január elején a Soltút Kft. Kunszentmárton önkormányzatától is megbízást kapott: ők végezhetik el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település külterületén a Telekparti út aszfaltburkolatának felújítását.

A Vidékfejlesztési Programhoz tartozó projektben nettó 118,1 millió forintból 1787 méter hosszan újul meg a burkolat, az úton a felújítás után 60 km/h-val haladhatnak majd az autósok.

Soltút Kft.ÚtépítéskerékpárútútfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)PaksKunszentmártonReal-Rent Kft.

Hírlevél

Hirdetés