2023.06.03, Szombat
Így épül meg az M1-es új bekötőútja
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Így épül meg az M1-es új bekötőútja

magyarepitok.hu

2019.02.07. 15:09 - Szabó Ákos

2,5 kilométernyi új pálya kialakításával kapcsolják az autópályához a fővárosi agglomeráció külső részén fekvő Pátyot.

Hirdetés

Miután tavaly ősszel megírtuk, hogy a Bécset Budapesttel összekötő M1-es autópálya új kapcsolatot kap a Zsámbéki-medence településeihez, nemrég újabb hír érkezett a fejlesztésről. A közbeszerzési adatok szerint a Pátynál kiépülő, 2,5 kilométernyi új útszakasz tervezési munkálataiban a Via Futura Kft. vállal meghatározó szerepet egy körülbelül 43,7 millió forintos keretből.

 

Az agglomeráció és a pátyi ipari park is jól jár

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásával egyrészt Páty folyamatosan fejlődő új ipari parkja kap majd új kapcsolatot a nemzetközi úthálózathoz, másrészről pedig a környékbeli települések lakói is gyorsabban eljuthatnak majd Budapestre, Biatorbágy és Budakeszi útjait elkerülve.

 

A beruházásban érintett terület

A beruházás két alprojektben valósul meg, melyekhez most többek között

  • elkészítik egy 1005 méteres bekötőút kiviteli terveit az M1-es Sasfészek pihenő csomópontja és a 81106-os számú út között két körforgalommal, korábbi dokumentáció alapján;
  • valamint megszerzik a bekötőút és az 1102-es számú út közötti mintegy 1,5 kilométeres új útszakasz kialakításához szükséges engedélyeket, illetve itt is végeznek tervezési munkálatokat.
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésautópályaútépítésM1-es autópályaPátyVia Futura Kft.

Hírlevél

Hirdetés