2024.04.19, Péntek
Így halad az M2-es és a 2-es számú főút új összekötő útjának építkezése
Penta Kft.

Így halad az M2-es és a 2-es számú főút új összekötő útjának építkezése

magyarepitok.hu

2019.06.28. 09:50 - Szabó Ákos

A Penta és a HE-DO konzorciuma még idén elkészül a mintegy 2,5 kilométernyi új út és egy felüljáró kiépítését is magába foglaló projekttel.

Hirdetés

Tavaly márciusban tették le az M2-es autóutat és a 2-es számú főutat Dunakeszi északi határában összekötő 2113-as jelű út alapkövét, melyet a Penta Általános Építőipari Kft. és a HE-DO Kft. konzorciuma kivitelez. A projekt során 2,5 kilométer hosszú, 2x1 forgalmi sávos útszakasz épül meg, illetve megvalósításra kerül még többek között:

  • a 2-es számú főúti csatlakozásnál egy új körforgalom,
  • a körforgalom után két buszmegálló a 2-es számú főút nyomvonalán, autóbuszöblök kialakításával,
  • a 2-es számú főút és a Budapest-Szob vasútvonal feletti új felüljáró,
  • a 2-es számú főút korrekciója 400 méter hosszon.

 

 

Augusztusban elkészül az útburkolat

Lapunk most úgy értesült, hogy az összekötő út teljes szakaszán elkészült az aszfalt kötőréteg szinten, a végleges burkolatot, tehát a kopóréteg beépítést várhatóan augusztusban végzik el, mindeközben lezárulnak a jelenleg zajló padkaépítési és ároképítési munkák.

A projekt részét képező felüljáró építése is a befejező szakaszába ért: a tavaly év végi gerendabeemelést és a januári pályalemez-betonozást követően mára elkészültek a szegélybetonozások, szigetelések, a rézsűburkolatok, és a vízelvezető-visszatartó rendszer is.

 

 

Terelőúton haladhatnak az autósok

Miközben a munkálatokhoz szükséges közműkiváltások jelentősen előrehaladtak, a 2-es számú főút 400 méteres szakaszának korrekciója is elkészült. A munkálatokhoz szükséges forgalomterelés során jelenleg a Vác irányába tartók egy sávon továbbra is a főutat, a Budapest irányába tartó forgalom pedig a főút mellett kialakított új terelőutat veheti igénybe.

A munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, a projekt várható lezárása az idei év decemberében történik meg.

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.HE-DOM2-es2-es útGödDunakesziútépítés

Hírlevél

Hirdetés