2024.04.19, Péntek
Ősszel elkészül a gyorsforgalmi összeköttetés a szlovén határig - galéria
Fotók: NIF Zrt.

Ősszel elkészül a gyorsforgalmi összeköttetés a szlovén határig - galéria

magyarepitok.hu

2019.06.20. 16:26 - Szabó Ákos

Az Euroaszfalt és a Colas munkálataival haladó építkezés végeztével 10,1 kilométernyi 2x2 sávos utat adnak majd át a forgalomnak.

Hirdetés

Folyamatosan halad az M70 gyorsforgalmi út építése. A Mura mentén haladó 10,1 kilométeres szakaszon az Euroaszfalt Kft és a Colas Út Zrt. gépei dolgoznak az alapkőletétel óta, az út idei év végével fog elkészülni. Az épülő M70-es, az M7-es autópályát fogja összekapcsolni a letenyei horvát határátkelőtől a szlovén határon található Tornyiszentmiklóssal 2x2 sávon, mely korábban csak 2x1 sávon biztosított közlekedési lehetőséget a vakációzók számára fontos szakaszon.

 

 

Lapunkat a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF) tájékoztatta a projektről. Az új pálya több szakaszán is zajlanak a burkolatépítési és aszfaltozási munkák, illetve számos párhuzamos építési folyamat is zajlik koronaélen belül, mint például padkarendezés, szalagkorlát építése, forgalomtechnikai hosszjelek, valamint függőleges jelzésképek (táblarendszer) építése. Többek között a 3+200 km – 9+200 km közötti szakaszon már elkészült a vállalkozó, a jobb pálya kopórétegével is.

 

A képre kattintva galéria nyíilk.

 

Árvízvédelemre is készülnek

Az M70 autóút mellett Murarátka térségében a Mura-folyó töltésfejlesztési munkáltkátokkal is kiegészül: az elsőrendű árvízvédelmi töltésépítési munkák során több korszerű vízépítési műtárgyat is készül, mint pl.: zsilipek, közúti keresztezésénél mobilgát előkészítési lehetőség is létesül. Murarátkán a Rátka-patak töltésezésénél már a támfalak betonozásánál és szigetelésénél tartanak.

 

 

Az M70-es autóúton több hidat is kiszélesítenek: összesen 9 darab új híd készül el a jobb pályán,  a meglévő 5 keresztező hidat pedig felújítják. A beruházótól kapott információk szerint az építés folyamatos kapacitásbővítéssel halad előre és eddig a vállalkozó tartja az év végi véghatáridőt. Emellett a projekt részét képezi több közműkiváltási feladat is, többek között Murarátka árvízvédelmi töltésépítés környezetében, valamint Tornyiszentmiklósi pihenőhely és környezetében.

 

 

Galéria

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.ColasM70-esútépítésLetenyeTornyiszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés