2024.03.19, Kedd
Nagyobb sebességre kapcsolt a Budapest-Pécs vasútvonal építkezése
A képek illusztrációk (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Nagyobb sebességre kapcsolt a Budapest-Pécs vasútvonal építkezése

magyarepitok.hu, pusztaszabolcs.eu

2019.08.22. 16:26 - Szabó Ákos

A Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma mintegy 27,9 kilométernyi pályát fejleszt Százhalombatta és Pusztaszabolcs között.

Hirdetés

Folyamatosan halad a főváros közelében a Budapestet Péccsel összekötő MÁV-vonal átfogó felújítása, melyet két szakaszban végeznek el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. megbízásából:

  • Százhalombatta és ercsi elágazás közötti 15,7 kilométernyi pálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények kapnak fejlesztést, melynek köszönhetően két vágányon haladhat majd közlekedés,
  • Ercsi és Pusztaszabolcs között pedig 12,2 kilométeren újul meg és fejlődik hasonlóan az eddig kisebb kapacitású pálya.

 

 

A Budapestre ingázók és a Délnyugat-Magyarországra utazók életét is megkönnyítő projekteket a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Vasútépítők Kft. alkotta konzorciumok végzik el mindét alprojektben.

A vonal végi leágazásokat is fejlesztik

 

 

Nemrég Pusztaszabolcs önkormányzata közölt tájékoztatást a beruházás második, 12,2 kilométer hosszú szakaszáról, melyen 160 km/órás sebességgel haladhatnak majd a vonatok. A Fejér megyei város információi szerint augusztusban dolgoztak

  • az iváncsai állomás jobb oldalának átépítésén (földmunkát, vágányépítést, peronépítést, felsővezeték és műtárgyépítési munkákat is végeztek)
  • a pusztaszabolcsi állomás Stadler-telep felőli oldalán is hasonló munkálatokra kerül sor.

A beruházás során Pusztaszabolcsnál rövid szakaszon két elágazó vasúti vonalat is fejlesztenek (a munkálatok a csatolt térképen követhetőek):

  • a Dunaújváros felé vezető szakaszon a hónapban az átépítések befejeződnek,
  • a Szabadegyháza felé vezető pályán pedig szintén hasonló munkák zajlanak.
ÚtépítésvasútfejlesztésMészáros és Mészáros Kft.Vasútépítők Kft.ErcsiPusztaszabolcsSzázhalombatta

Hírlevél

Hirdetés