2024.03.19, Kedd
Hétfőn már az új, négysávos 1-es főúton haladhatnak az autók Győrben
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Hétfőn már az új, négysávos 1-es főúton haladhatnak az autók Győrben

magyarepitok.hu

2019.09.14. 09:07 - Szabó Ákos

A Strabag az 1-es főút Ipar utcai csomópontjától és a likócsi körforgalomig mintegy 1 kilométer hosszan fejleszti a megyeszékhely közlekedését.

Hirdetés

Jól halad a győrieknek és a helyi gyáraknak is megkönnyebbülést jelentő útépítés, melyet a Strabag Általános Építő Kft. kivitelez. A vállalat mintegy nettó 2,1 milliárd forintból végzi el az 1-es főút 2x2 sávosra bővítését 990 méter hosszan (a projektről legutóbb áprilisban számoltunk be). Az Ipar utca és a likócsi körforgalom közötti építkezés során ezzel együtt más fejlesztéseket is elvállaltak még a projektben, a teljes, 9 elemből álló listát ebben a cikkünkben soroltuk fel.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tájékoztatása szerint szeptember 14-15-én (szombaton és vasárnap) visszaállítják a kétirányú forgalmat Győrben a likócsi körforgalom–Ipar utca csomópont között, valamint a Pesti úton a Tóth László utca és az Ipar utca között. Ezzel együtt a Pesti út is ismét két irányú lesz, az Ipar utca csomópont Pesti úti ágán kialakított ideiglenes csomópontot pedig elbontják, és az eredeti forgalmi rendet állítják vissza.

 

Októberben újabb fejlesztéseket vehet birtokba a forgalom

A NIF közleményéből kiderül: a munkálatok ütemezését úgy időzítették, hogy szeptember 16-án, hétfő reggel az 1-es főút Győrből kifelé és befelé az Iparcsatornától már 2x2 sávon legyen használható. Az újonnan megépített A lehajtó és D felhajtó ág megnyitása az ideiglenes forgalomba helyezés után (október második hetében) várható.

ÚtépítésStrabagGyőr1-es főútútépítés

Hírlevél

Hirdetés