2024.03.29, Péntek
Két országot kapcsolt össze a Vendvidék új kerékpárútja
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Két országot kapcsolt össze a Vendvidék új kerékpárútja

magyarepitok.hu

2019.09.13. 09:14 - Hegedűs Gergely

A térségben két új bicikliút is kiépült Magyarország és Szlovénia között; utóbbi két olyan falut kapcsol össze, melyek közt 100 évig nem volt összeköttetés.

Hirdetés

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok az Alpokalján, Szentgotthárd közelében található Orfalu és a szlovéniai Bűdfalva (Budinci) között – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Vértes Aszfalt Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. kivitelezésében megvalósult 1,29 km hosszú utat már használhatják a közlekedők.

A kivitelezés ütemtervnek megfelelően, a szerződésben rendelkezésre álló 12 hónapos határidőre készült el. A megépült útszakasz Orfalu belterületi szakaszán halad végig, majd a lakott területet elhagyva az erdők közt folytatódik egészen a szlovén határig. A kerékpárút a meglévő önkormányzati út vonalvezetésének figyelembevételével került kialakításra, az épületek meghagyásával. Az utat 7 méteres koronaszélességgel, részben kavicsolt pályaszerkezetű, részben aszfaltmakadám burkolatú útból alakították ki a modern szabványoknak megfelelően.

A nettó 285 millió forintos beruházás az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg, a Vas megyei önkormányzat pályázata révén. A térségben egy másik hasonló jellegű út épüléséről is hírt adtunk: Zala megyében Lendvadedest és Dedeskecskést köti össze új bicikliút a szlovéniai Hosszúfaluval Lendva térségében, két olyan falut kapcsolva össze, amelyek között 100 éve nem volt összeköttetés.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)kerékpárútMeliorációs és Rekultivációs Kft.Vértesaszfalt Kft.OrfaluBüdfalva

Hírlevél

Hirdetés