2024.04.20, Szombat
Ez a Bács-Kiskun megyei város kap új kerékpárutat
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ez a Bács-Kiskun megyei város kap új kerékpárutat

magyarepitok.hu

2020.03.20. 16:57 - Szabó Ákos

A Soltút mintegy 4 kilométernyi kerékpárutat épít nettó 277 millió forintból.

Hirdetés

Közvetlen bicikliút-kapcsolatot kap a Közép-Alföldön található Kecel és Imrehegy – derül ki a közbeszerzési adatokból. Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 100 százalékos támogatásával 3,976 kilométernyi új kerékpárút épül.

A projekt célja az, hogy két közeli település között a lakosok biztonságosan tudjanak közlekedni, illetve ingázni. Emellett hosszabb távon egy általánosabb kerékpárút-rendszerbe is bekapcsolódik majd a most épülő új pálya, melyből Kecel közigazgatási területén 2,996 kilométernyi, Imrehegyen pedig 980 méternyi épülhet meg.

 

Kecel Bács-Kiskun megyében

Számos útépítést és -felújítást végzett el a Soltút Délnyugat-Magyarországon

A feladatot a Soltút Kft. vállalta el nettó 277 millió forintos költséggel. A vállalat számos kisebb utat, illetve vízépítési munkát végzett és végez el az Alföldön és a Dunántúlon, de négysávos útépítkezéseken is dolgoznak – tavaly készültek el a Strabaggal konzorciumban a 67-es zenélő út egy hosszabb szakaszával.

A beruházásra pályázatot adott még be az algyői Délút Kft., a székesfehérvári Orinoco 2002 Kft., valamint az isaszegi Scorpio-Trans Kft. is.

ÚtépítésSoltút Kft.KecelImrehegykerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés