2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Így halad a munka a Debrecent és Hajdúsámsont összekötő 471-es négysávosításán
Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Így halad a munka a Debrecent és Hajdúsámsont összekötő 471-es négysávosításán

dehir.hu, magyarepitok.hu

2020.03.19. 08:45 - Szabó Ákos

5,9 kilométert fejleszt a Ke-Víz és a Zemplénkő, 2,5 kilométer hosszan már a kötőszintig elkészült az aszfalt. Folyamatosan építkeznek, a kültéri munkát nem kellett leállítani a koronavírus miatt.

Hirdetés

Legutóbb tavaly szeptemberben számoltunk be a 471-es főút 2x2 sávossá bővítéséről, melynek során a Mátészalkáig nyúló főút kapacitását mintegy 4,6 kilométer hosszan növelik, úgy, hogy az út nyomvonala jellemzően a jelenlegi nyomvonallal megegyező marad.

 

 

Továbbra is lesz kerékpáros közlekedés a két város között

A kétszer kétsávosra bővítés mellett a meglévő, 340 méter hosszú kerékpárutat is felújítják, illetve 830 méter hosszban új kerékpárút épül. Ezen felül az újonnan épülő, 5,9 kilométeres szervizúton 3300 méter hosszon kerékpárosnyomot alakít ki a kivitelező, így továbbra is biztosítva lesz a kerékpáros közlekedés a Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszon. A munkálatokat két jelentős kelet-magyarországi útépítő vállalat, a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. végzik el.

 

Nyár végére elkészül a projekt

Most a munkálatok előre haladásáról tájékoztatta a dehir.hu-t a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF). A 471-esen jelenleg a már a kötőréteg szintjéig kész van 2,5 kilométer, itt 2x1 sávot már fennakadás nélkül használhatnak az autósok. A burkolt szervízutak 80 százalékig, a közművek pedig 90 százalékig készültek el.

 

Munkálatok a 471-esen (dehir.hu)

A következő feladat a a Szikigyakor utcától a Cserei érig egy 300 méteres hosszban a jelenlegi főpálya bontása lesz, a bontás után pedig az építési munkák fognak történni. Ez a beavatkozás jelzőlámpás forgalomirányítás mellett történik majd – derült ki Kiss Boglárka NIF-szóvivő szavaiból.

 

Folyamatosan halad a kültéri munkavégzés

A 471-es Debrecen Hajdúsámsonnal összekötő 4,6 km-es szakasza várhatóan 2020 augusztusára készül el.

A NIF Zrt. folyamatosan kapcsolatban áll a kivitelezőivel a koronavírus kapcsán is. Ennek értelmében semmilyen kültéri munkavégzést nem kellett leállítani, de különböző óvintézkedéseket hoztak.

Felhívják a szakemberek figyelmét a kézmosásra, a kézfertőtlenítésre, és hogy minimalizálják a személyes testi kontaktusokat - hivatkozik az állami útépítővállalat információira a debreceni lap.

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)471-esútépítésDebrecenHajdúsámsonkoronavírus

Hírlevél

Hirdetés